11. 04. 2019 - 09:15
KAKVA ČAST, MADRIĐANI SE NAKLONILI RAKETI Evo zašto je...
907
Shares
KAKVA ČAST, MADRIĐANI SE NAKLONILI RAKETI Evo zašto je Barcelona

MARCA

KAKVA ČAST, MADRIĐANI SE NAKLONILI RAKETI Evo zašto je Barcelona "Hrvat i deset ostalih"

Sport.ba
11. 04. 2019 - 09:15
0
Shares

Neopjevani junak Barcelone koja i kada ne igra dobro melje sve pred sobom, u pobjedi kod Manchester Uniteda (1:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka odigrao je partiju koja najbolje opisuje njegov doprinos momčadi.

Nismo greškom tekst o njegovoj utakmici na Old Traffordu ilustrirali fotografijom s druge utakmice. Razlog je što svjetske agencije među stotinama slika s utakmice engleskog i katalonskog velikana nemaju nijednu na kojoj je Rakitić u prvom planu.

2

BRITANSKA LEGENDA U TRANSU NAKON PARTIJE ČESTO KRITIKOVANOG IGRAČA BARCE: Bio je nevjerovatan, vanserijski

Bio je nevidljiv, ali sveprisutan. Neprimjetan, ali nenadoknadiv. Čovjek za naizgled lagane i doista prljave poslove. 

barcelona-semedo-messi

Kao što smo pisali, to je primijetio i Dion Dublin. Golgeterska legenda Premier League tijekom 90-ih i desetljeće nakon toga sada je komentator na BBC Radio 5 Live i prateći utakmicu na Old Traffordu istaknuo je dvojac Barcelone koji je uvijek u sjeni napadačkog trozubca:

"Busquets i Rakitić su vanserijski radili stvari koje su naizgled jednostavne. Ali samo zato što ih oni čine takvima. Vrhunski način na koji ih izvode čini gledanje njihove igre nevjerojatnim. United je na ovoj utakmici izgubio jer je klasa ispod Barcelone. To je tako zato što im neopjevani junaci Barcelone nisu dali igrati."

MOŽDA JE IPAK NAJBOLJI Ronaldova statistika u Ligi prvaka je ČUDESNA, Messi mu nije ni do koljena

ivanrakiticMarca je u tom kontekstu ovako okarakterizirala Rakitića:

"Uvijek obavi sav prljavi posao koji pred njega stavi Ernesto Valverde. Trener ga obožava i zato momčad Barcelone slaže po načelu 'Hrvat i deset ostalih'. Rakitić jednostavno nikad neće iznevjeriti, a to nije napravio ni u Manchesteru."

BARCA JE POTPUNO ZASLUŽENO SLAVILA Unitedu se ovo nije desilo punih 14 godina, s pravom se pitamo je li Solskjaer pravo rješenje?!

pogba-rakiticNajčitaniji španski list u drugom tekstu s utakmice ipak ističe itekako vidljivi Rakitićev doprinos važnoj pobjedi:

"Pogba protiv Barcelone nije naprtavio ništa čime bi opravdao vrtoglavu cijenu na tržištu. Nije se uspio nametnuti ni vještinom ni snagom. Razlog je što ga je Rakitić sjajno čuvao. Ispraznio se kako bi poništio svjetskog prvaka. Pogba se trudio, ali pored ovakvog čuvara bio je nemoćan."

FOTKA S TEATRA SNOVA HIT NA INTERNETU: De Gea se sledio pored Messija, a utakmica još nije ni počela…

Učitaj još novosti