12. 05. 2019 - 12:10
ON JE PEREZOV PLAN A, A NIKO GA NIJE NI SPOMENUO Real za...
907
Shares
ON JE PEREZOV PLAN A, A NIKO GA NIJE NI SPOMENUO Real za dovođenje zvijezde Liverpoola mora srušiti Neymarov rekord

SADIO MANE NA METI KRALJEVA

ON JE PEREZOV PLAN A, A NIKO GA NIJE NI SPOMENUO Real za dovođenje zvijezde Liverpoola mora srušiti Neymarov rekord

Sport.ba
12. 05. 2019 - 12:10
0
Shares

Iz dana u dan evropski sportski mediji bave se mogućim pojačanjima Reala na ljeto. Eden Hazard, Luka Jović i Kylian Mbappé do sada su označeni kao najveće želje kluba koji je posljednje tri godine osvajao Ligu prvaka. Međutim, Chelsea je dobio zabranu UEFA-e za transfere u sljedeća dva prijelazna roka, a PSG se ne želi odreći Mbappéa pa se Real okrenuo narednoj opciji.

hazard1

mbappe

jovic3

U pitanju je sjajni Sadio Mane, koji je ove sezone u 40 utakmica zabio 20 golova i upisao četiri asistencije za Liverpool. Senegalac je među najboljim igračima u momčadi Jürgena Kloppa, a Zinedine Zidane ga vidi kao idealno rješenje u napadu za sljedeću sezonu.

klopp-mane

Ipak, daleko od toga da je i njegov transfer u Madrid jednostavan. Prema pisanju engleskog Be Soccera, Liverpool ne želi prodati Manea, a ako to već mora učiniti, onda za njega traži čak 230 miliona eura. 

mane6

Ako bi Real prihvatio platiti spomenutu sumu za 26-godišnjeg napadača, srušio bi rekord Neymara, čiji je transfer iz Barcelone u PSG iznosio rekordna 222 miliona eura, a time bi Mane postao najskuplji nogometaš u historiji.

mane5

Evropski klubovi očito itekako znaju da su Realu potrebna pojačanja i da je Florentino Perez spremio puno novca za ljetni prijelazni rok, a svoje igrače žele zaštititi tako što za njih traže nevjerojatne cifre, što će sigurno biti jedan od najvećih problema kluba iz Madrida.

zidane

Mane je u ljeto 2016. stigao iz Southamptona u Liverpool za 41,2 miliona eura, a do danas je ukupno u 113 utakmica zabio 53 gola i upisao 21 asistenciju za Redse u svim natjecanjima. 

mane4

mane1

mane

mane-liverpool

mane7

mane

jurgen-klopp-sadio-mane

arnold-mane-firmino-liverpool

Učitaj još novosti