09. 04. 2019 - 08:37
Robben potpuno iznenađujuće odbio ponudu velikana, otkrio gdje...
907
Shares
Robben potpuno iznenađujuće odbio ponudu velikana, otkrio gdje želi nastaviti karijeru

MLS SLJEDEĆA STANICA?!

Robben potpuno iznenađujuće odbio ponudu velikana, otkrio gdje želi nastaviti karijeru

Sport.ba
09. 04. 2019 - 08:37
0
Shares

Kao što je ranije najavljivano, ovo će biti posljednja sezona Arjena Robbena i Francka Riberya u dresu minhenskog Bayerna. Fantastični krilni duo koji je obilježio posljednje desetljeće u Bavarskoj -  donijevši u prijestolnicu te regije naslov Lige prvaka 2013. godine uz još pregršt naslova u prvenstvu i kupu – ipak više ne može odolijevati 'zubu vremena' te će po završetku ove sezone oprostiti se od crvenog dresa.

robben-ribery
I dok se za Francuza još ništa ne zna po pitanju nastavka karijere, kao ni o potencijalnoj mogućnosti o završetku iste, Nizozemac je progovorio o svojim daljnjim namjerama. 35-godišnjak koji je osvajao srebro i broncu sa reprezentacijom Oranja odbio je ponudu milanskog Intera da po završetku aktuelne sezone pojača njihove redove, prenosi Calciomercato.

robben12

Talijani pišu kako je uprava Nerazzurra održala inicijalne razgovore s Bayernovim veteranom, ali on nije pretjerano zainteresiran za prelazak u Serie A, a isti izvor piše kako je otkrio gdje bi radije nastavio karijeru.

Robben, naime, želi otići u Sjedinjene Američke Države i zaigrati u Major Soccer League. Njemu po završetku ove sezone istječe ugovor te će biti slobodan igrač, a već je nekoliko klubova iz MLS-a iskazalo interes za Holanđaninom. Najaktivniji je bio Toronto FC koji je, također, održao pregovore s igračem.

arjen-robben-carlo-ancelotti-2017-klrrdielt3nu1r3259mzixmc5

Dodajmo još da je upitno hoće li do Arjen do kraja sezone više zaigrati za Bavarce jer muku muči s ozljedama. U prvom dijelu sezone izostao je dva mjeseca zbog ozljede bedrenog mišića, imao je problema i s leđima i koljenom, a potom je mjesec dana hvatao formu. Trenutno je van pogona zbog povrede lista i upitno je hoće li se oporaviti do kraja szone u Bundesligi.

 

Učitaj još novosti