05. 04. 2019 - 22:40
Najpoznatiji debeljko u svijetu nogometa opet šokira: Zahtjev...
907
Shares
Najpoznatiji debeljko u svijetu nogometa opet šokira: Zahtjev da ti pamet stane

POGBA NA METI REALA

Najpoznatiji debeljko u svijetu nogometa opet šokira: Zahtjev da ti pamet stane

05. 04. 2019 - 22:40
0
Shares

Onog trenutka kad je Jose Mourinho dobio otkaz u Manchester Unitedu, proigrao je Paul Pogba. Francuski reprezentativac dobio je od Olea Gunnara Solskjaera slobodu koju je tražio, a posljedice toga vrlo su se brzo vidjele i u samoj igri i na rezultatima Uniteda.

pogba-mourinho-manchester-united

Situacija se primirila i sve je izgledalo gotovo idilično do trenutka kad se na klupu Real Madrida vratio Zinedine Zidane. Legendarni Zizou predao je predsjedniku Florentinu Perezu veliki popis željenih pojačanja, a Pogba je označen kao bombastično pojačanje i prvo rješenje za osvježavanje veznog reda Reala.

61442479-zinedine-zidane

Automatski je počela i bitka Uniteda za zadržavanje Pogbe, koji ima ugovor do 30. juna 2021. godine. Čelnici Uniteda počeli su razmišljati o novom ugovoru za Francuza kako bi otklonili mogućnost njegova odlaska.

darmian-pogba

Službeni pregovori još nisu otvoreni, a kad jednom i počnu, pitanje je kako će se rasplesti. Naime, Pogba, odnosno njegov menadžer Mino Raiola, traži sedmičnu platu od nevjerovatnih 500.000 funti. Ako se uzme u obzir da igrač trenutno zarađuje 290.000 funti sedmično, onda je to gotovo dvostruko povećanje.

mino-raiola-out-and-about-milan-italy-27-nov-2015

O Raioli je već toliko toga napisano, on je najpoznatiji debeljko u svijetu nogometa i menadžer brojnim svjetskim zvijezdama poput Romelua Lukakua, Marca Verratija, Gianuigija Donnarumme, Marija Balotellija, Blaisea Matuidija...

raiola

Uz sve to, poznat je i kao iznimno tvrd i neugodan pregovarač koji se uglavnom uspije izboriti za ono što traži za sebe i svoje klijente, piše Gol.hr. Ovih 500.000 funti u eurima je 583.000. U prijevodu, više od 80.000 eura dnevno.

eriksen-pogba

Zahtjev je to da ti pamet stane, a na Old Traffordu zasigurno su šokirani jer astronomska potraživanja ima i David de Gea, još jedan iznimno važan igrač Manchester Uniteda.

degea

Učitaj još novosti