05. 04. 2019 - 22:35
ZIZOUA OČEKUJE VELIKI REMONT Odlazi cijela momčad za pola...
907
Shares
ZIZOUA OČEKUJE VELIKI REMONT Odlazi cijela momčad za pola milijarde eura

PROMJENE U MADRIDU

ZIZOUA OČEKUJE VELIKI REMONT Odlazi cijela momčad za pola milijarde eura

Germanijak.hr
05. 04. 2019 - 22:35
0
Shares

Kad se prije nekoliko tjedana, poslije dvostrukog kraha od Barcelone, zavrtila priča kako Real sprema veliko „ljetno provjetravanje“ na stadionu Santiago Bernabeu, kako je predsjednik Florentino Perez spreman u projekt „Galacticos 3.0“ uložiti oko 500.000.000 euro mnogi su sumnjičavo vrtili glavom i pitali se: odakle mu toliko novca i hoće li narušiti pravila financijskog fair-playa kojim je UEFA godinama kažnjavala Barcu, Atletico, Chelsea, PSG?

casemiro-real-madrid-2018-19-2b8m3qvjg7ai1evwqhp904tbv

A onda je stigao odgovor lov na pojačanja imena i cijene kakvi su, primjerice, Eden Hazard, Paul Pogba, Cristian Eriksen, Kylian Mbappe, Adrien Rabiot (naravno, neće svi završiti u taboru aktualnog prvaka Europe) biti omogućen iz vlastitih resursa. Prodajom aktualnih prvotimaca koje španjolski As procjenjuje na skoro pola milijarde eura. Točno onoliko koliko je potrebno za renoviranje svlačionice Zinedinea Zidanea.

hazard

pogba-solskjaer

eriksen1

Najviše novca u Realu očekuju od prodaje Geretha Balea. Velšanin privodi kraju šestu sezonu u Madridu, oprečna su mišljenja o tome je li ispunio očekivanja, međutim, nezadovoljstvo statusom, ulogom u momčadi i suradnjom sa saigračima je sve uočljivije, pa mnogi najavljuju prodaju. Navodno, ne za manje od 120.000.000 eura, što znači da krilni napadač ne samo da drži cijenu, nego ju je podigao i na ovom transferu bi se klub mogao dobro okoristiti.

bale2

Svi ostali nogometaši koji su bliže izlaznim vratima nego prvoj momčadi su jeftiniji, samim time i dostupniji potencijalnim kupcima, pa se tako, primjerice, Isco procijenjuje na 90.000.000, a Marco Asensio na 80.000.000 eura. Španjolsk reprezentativci se nisu naigrali ni kod Lopeteguija, ni kod Solarija, pitanje je mogu li živnuti pod Zidaneovim vođstvom i ima li nakon razočaravajuće sezone, u nekoj novoj postavci, za njih mjesta. Ovo je pravi tržišni moment za obojicu jer se na njima može izvući odlična lova.

zidane

U skupinu igrača na koje Real definitivno ne računa spadaju James Rodriguez, čija otkupna klauzula je postavljena na 42.000.000 eura i samo se čeka predstavljanje u Bayernu, golman Keylor Navas vrijedi samo 20.000.000 eura, ali mu rok trajanja polako ističe, a ljetos je doveden Thibaut Courtois, očekuje se da za po 30.000.000 eura budu prodani Mariano Diaz i Lucas Vazquez, dok se Los Blancosi nadaju kako će uprihoditi cijelih 70.000.000 eura od Matea Kovačića, iako hrvatski reprezentativac nije baš oduševio ove sezone u Chelseaju. Uz napomenu, Plavi ne ga ne mogu kupiti zbog zabrane dovođenja igrača u iduća dva prijelazna roka pa će morati potražiti drugu sredinu.

james-rodriguez-real-madrid-min

kkovacic

Sve ukupno, oko 482.000.000 eura, ali to nije sve. Marcelo bi mogao prema Juventusu za oko 35.000.000 eura, moguće Toni Kroos (poslije mršavih igara ove sezone cijena mu je navodno pala na na 80.000.000 eura), a unatoč ogromnom interesu za Raphaela Varanea teško je poverovati kako će se i francuski stoper uhvatiti „za kvaku“, tim prije što je Perez nagovijestio kako prvak svijeta spada u odabranu skupinu igrača kojima će ugovori biti produženi, a plaća povećana.

marcelo-ramos

kroos

varane

Naravno, ne očekuje se da baš svi sa ovog popisa budu prodani, možda i ne po navedenim cijenama, ali poslije rane eliminacije iz Lige prvaka i oproštaja od borbe za naslov i kup prije vremena, jasno je da Realu slijedi veliko pospremanje.

real

Učitaj još novosti