05. 04. 2019 - 17:01
Prvih 11 platili su samo 15,1 milijuna eura, a bore se za Ligu...
907
Shares
Prvih 11 platili su samo 15,1 milijuna eura, a bore se za Ligu prvaka

GETAFE

Prvih 11 platili su samo 15,1 milijuna eura, a bore se za Ligu prvaka

Germanijak.hr
05. 04. 2019 - 17:01
0
Shares

Hit španjolskog prvenstva, Getafe, trenutačno je na 4. mjestu prvenstvene ljestvice, posljednjem koje iz La Lige vodi u Ligu prvaka. Svih 11 igrača iz udarne momčadi doveli su u zadnje dvije godine i platili su ih sitnicu. Uspiju li završiti četvrti, plasirat će se izravno u Ligu prvaka i zaradit će 15 milijuna eura samo od plasmana u europsku elitu, a to će biti dovoljno da pokriju troškove dovođenja ovosezonske prve momčadi.

getafe

Naime, prvih 11 ukupno su platili samo 15 milijuna eura, momčad je sastavljena od odbačenih igrača u najboljim godinama, koji samo igrom slučaja nisu uspjeli u puno jačim momčadima pa traže iskupljenje u dresu Getafea. I dobro im ide…

getafe

Samo šestoricu igrača iz prvih 11 su platili, ako smijemo dodati vrlo povoljno, a preostalih pet su ili posuđeni ili su ih pronašli na burzi.

griezmann-getafe

Golman David Soria stigao je iz Seville za tri milijuna eura, milijun manje od njegove tadašnje vrijednosti. Riječ je o produktu zgloglasne La Fabrice, Realove škole nogometa koja je poznata po tome što izbacuje igrače koji poslovično nikad ne obuku dres Kraljevskog kluba, no mnogi se dobro snađu u drugim sredinama. Između ostalih i sadašnji golman Getafea.

soria

U obrani su trojicu igrača platili, a Damian Suarez stigao je kao slobodan igrač. Stopera Leandra Cabreru platili su svega  600.000 eura iz Crotonea, a on je trenutačno stožeran igrač u obrani, nastupio je 25 puta ove sezone i zabio dva gola. Tamnoputog Djenea možda su preplatili, dali su St. Truidenu 2,5 milijuna eura za njega, ali on sad vrijedi 15 milijuna, stoga, odlično uložena lova, a nastupi li koji put u Ligi prvaka sljedeće sezone, cijena će mu dodatno skočiti. 2,5 milijuna eura dali su i za Antunesa, što je sjajna cijena za igrača s internacionalnim iskustvom, koji je već bio u La Ligi, u dresu Malage, koji poznaje jezik, stadione, suce… Jednom riječju sjajan posao. Što onda reći za Damiana Suareza, koji je stigao kao slobodan igrač i odigrao već 29 utakmica ove sezone.

3

Najskuplje plaćen igrač u aktualnoj momčadi jest Srbin Nemanja Maksimović, koji je stigao iz Valencije za 5 milijuna eura, ali uspiju li ući u Europu, to će biti prihvatljiv trošak. Bivšeg arsenalovca Mathieua Flaminija doveli su bez odštete, ali on doduše nije standardan, nego dobiva priliku povremeno kad Mauro Arambarri ispadne iz forme, što je bio slučaj u drugom dijelu sezone. Bivši igrač Malage Francisco Portillo koštao je 1,5 milijuna eura, ali ga trener Jose Bordalas ne vadi iz momčadi, slično kao Dimitrija Foulquiera koji je u madridsko predgrađe došao na posudbu.

flamini

Obojica napadača, Jaime Mata i Jorge Molina stigli su u klub po isteku ugovora u bivšim sredinama, dakle bez odštete, a igraju sjajno. Molina je zabio 10 komada i nosi kapetansku traku oko vrpce, a Jaime Mata, najbolji je strijelac kluba s 13 golova.

getafe1

Ukupno su za udarnu momčad dali 15,100.000 eura, točno koliko dobiješ za plasman u skupine Lige prvaka. Trenutačno su četvrti s bodom više od Valencije i Seville, a do kraja La Lige još je osam kola. Sa Šišmišima su igrali nedavno na Mestalli i zadržali ih na 0:0, a Sevillu će ugostiti za dva tjedna. Da su samo susreti s izravnim suparnicima za Europu u pitanju, vjerojatno bi uspjeli, no problem je što u rasporedu još imaju utakmice protiv Real Madrida kod kuće i Barcelonu u gostima. Olakotna okolnost im je što Kraljevski klub ne briljira u zadnje vrijeme, odnosno što će protiv Katalonaca igrati tek u pretposljednjem kolu, kad će već imati osiguran naslov, pa se mogu nadati da neće biti toliko motivirani.

getafe

Još je mjesec i pol dana sezone ostalo, a kako se prvak već zna, borba za Ligu prvaka bit će vrlo zanimljiva za gledati.

maxresdefault

Cijene Getafeovih prvih 11:

David Soria – 3 milijuna eura

Damian Suarez – slobodan igrač

Djene – 2,5 milijuna eura

Leandro Cabrera – 600.000

Vitorino Antunes – 2,5 milijuna eura

Dimitri Foulquier – posudba

Mathieu Flamini – slobodan igrač

Nemanja Maksimović – 5 mil. eura

Francisco Portillo – 1,5 mil.

Jaime Mata – slobodan igrač

Jorge Molina – slobodan igrač

2

Učitaj još novosti