05. 04. 2019 - 17:11
Prva žrtva Solskjaerovih rotacija želi otići: Velikan se već...
907
Shares
Prva žrtva Solskjaerovih rotacija želi otići: Velikan se već javio, ne pita za cijenu!

LUKAKU NAPUŠTA OLD TRAFFORD?!

Prva žrtva Solskjaerovih rotacija želi otići: Velikan se već javio, ne pita za cijenu!

Sport.ba
05. 04. 2019 - 17:11
0
Shares

Dolazak Ole Gunnara Solskjaera na mjesto trenera Manchester Uniteda, mnogi su navijači prihvatili objeručke. Legenda kluba neočekivano je brzo podigla moralno potučenu momčad, a od sredine tablice vinuo ih je u borbu za plasman u Ligu prvaka.

skysports-ole-gunnar-solskjaer-4588574

Međutim, neki igrači su profitirali njegovim dolaskom, poput Anthonya Martiala i Marcusa Rashforda, dok su određeni ostavljeni po strani, poput Alexisa Sancheza i Romelua Lukakua. Upravo napadač belgijske reprezentacije prvi je nezadovoljnik ovakvim statusom u svlačionici norveškog stratega.

alexis-sanchez-united

Nerijetko bi Belgijac utakmicu započinjao s klupe za pričuve pod novim trenerom, a njegovo mjesto u udarnoj postavi zauzeo je Rashford koji je sve oduševio svojim nastupima. Iz tog razloga, 25-godišnji napadač, posredno je preko svog agenta, najavio mogući odlazak iz Manchestera ovog ljeta.

skysports-manchester-united-4592776-solskjaer-lukaku

„Borba za plasman u Ligu prvaka je vrlo žestoka, tako da ćemo vidjeti šta će se dogoditi u bližoj budućnosti“, rekao je igračev agent Federico Pastorello, prvo u rukavicama, ali potom se otvorio: „Vidjet ćemo, on voli druge kulture, različite stilove nogometa. Nema ništa protiv La Lige ili Bundeslige, ali on voli Italiju. Kada je bio dijete, pratio je najviše talijansku ligu koja je bila njegov san dok je bio mladi nogometaš“.

lukaku

Ove riječi agenta idu u kombinaciji s izvještajima iz Italije koji povezuju Lukakua s odlaskom u redove milanskog Intera.

inter-perisic-lautaromartinez

Talijanski gigant će se ovog ljeta gotovo sigurno riješiti usluga 'mušičavog' Maura Icardija te im je potreban jedan kapitalac u napadu kako bi se ravnopravno borili u Ligi prvaka (trećeplasirana momčad prvenstva s pet bodova prednosti nad Atalantom).

icardi

Štoviše, sve su jače i češće glasine o otpuštanju Luciana Spallettija, a na njegovo mjesto bi mogao doći Antonio Conte koji izrazito cijeni Belgijca i takav profil napadača bit će mu prva želja ukoliko zasjedne na mjesto trenera Nerrazzura.

conte3

Iako bi klub s Giuseppe Meazze trebao zaraditi velike novce na Argentincu, pitanje je koliko će biti spremni odvojiti za Belgijca kojemu ugovor s Crvenim vragovima istječe tek za tri godine. Transfermarkt je procijenio njegovu vrijednost na velikih 85 miliona eura.

lukaku

Učitaj još novosti