21. 02. 2019 - 09:20
Perez je sa Solarijem razgovarao dva sata. Šta se događa u Realu?
907
Shares
Perez je sa Solarijem razgovarao dva sata. Šta se događa u Realu?

MARCA

Perez je sa Solarijem razgovarao dva sata. Šta se događa u Realu?

Sport.ba
21. 02. 2019 - 09:20
0
Shares

Real Madrid protekle nedjelje izgubio je potpuno iznenađujuće na svom "Santiago Bernabeu" protiv Girone (1:2) u okviru La Lige. Barcelona je, pak, pobjedom nad Valladolidom na "Camp Nou" (1:0) - uoči 14 posljednjih kola - povećala bodovnu prednost na velikih devet bodova. Bio je to veliki kiks Kraljeva, koji tako nisu dodatno pritisli Katalonce uoči njihove izuzetno teške serije mečeva.

real1

Prema pisanju španskih medija, Realov predsjednik Florentino Perez nasamo je u utorak navečer dva sata razgovarao s glavnim trenerom Santiagom Solarijem.

modric-real

"Florentino Perez htio je znati u kakvom je stanju ekipa, pogotovo nakon Girone koja je vratila ne tako davne sumnje", tvrdi "Marca", sugerirajući kako je nedjeljni poraz uzdrmao Realove prvenstvene ambicije.

perez

Pomenuti list otkriva i kako je Girona ogolila sve probleme aktuelnog evropskog prvaka.

real

"Solarijeve rotacije opet nisu uspjele. Možda se nije sve toliko promijenilo ispod sjajne površine", zaključuje španski sportski dnevnik lojalan Real Madridu i upozorava:

solari3

"Rukovodstvo ne želi vidjeti slabosti protiv Levantea na nedjeljnom gostovanju, ali i dalje pokazuje povjerenje prema Santiagu Solariju i ekipi s nadom u povratak pobjedničkog morala koji je vladao prije kiksa sa Gironom."

solari4Real Madrid posljednji ligaški poraz, prije blamaže protiv Girone, doživio je 6. januara upravo na "Santiago Bernabeu" protiv Real Sociedada (0:2). U međuvremenu je nanizao pet prvenstvenih pobjeda i primakao se Barceloni na šest bodova razlike. Međutim, sada se sve vratilo na početak.

benzema-real

Također, u Kupu Španije izborio je polufinale s Barcelonom i u prvom ogledu na "Camp Nou" remizirao je s 1:1. Pozitivan rezultat, odnosno gostujuću pobjedu (2:1) ostvario je i protiv Ajaxa na "Johan Cruijff Areni" u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Izgleda da im sve ide dobro, osim La Lige...

61632929-vinicius-junior-real-madrid

(Sport.ba)

Učitaj još novosti