21. 02. 2019 - 09:12
NA UVREDE ODGOVORIO ISTOM MJEROM Vidno izrevoltirani Ronaldo...
907
Shares
NA UVREDE ODGOVORIO ISTOM MJEROM Vidno izrevoltirani Ronaldo provocirao Atletico

LIGA PRVAKA

NA UVREDE ODGOVORIO ISTOM MJEROM Vidno izrevoltirani Ronaldo provocirao Atletico

Sport.ba
21. 02. 2019 - 09:12
0
Shares

Juventus je proteklog ljeta odradio sjajan posao dovevši Cristijana Ronalda. Odmah su mnogi Staru damu svrstali u najuži krug kandidata za osvajanje toliko željene Lige prvaka, ali Torinezi bi učešće mogli završiti već u osmini finala.

86cbora2ce-j9i0244

Naime, Atletico je sinoć u Madridu ih nadigrao s 2:0 i s odličnim rezultatom očekuje revanš koji će biti odigran 12. marta.

1

Juventusov napadač Cristiano Ronaldo tijekom utakmice djelovao je poprilično nervozno. Atleticovi navijači, s obzirom na Ronaldovu dugogodišnju poveznicu s Real Madridom, konstantno su ga vrijeđali uvredljivim povicima.

ronaldo

Na provokacije je odgovorio provokacijom. Budući da Atletico Madrid nikada u svojoj historiji nije osvojio Ligu prvaka, Cristiano Ronaldo u zrak je dignuo pet prstiju sugerirajući broj trofeja elitnog kontinentalnog klupskog takmičenja koje je u karijeri osvojio. Popraćeni raznim uvredama, s tribina su uslijedili još žešći zvižduci.

Duž medijske zone, prilikom izlaska sa stadiona, Cristiano Ronaldo ponovno je gestikulirao s pet prstiju. Vidno iznerviran, novinarima je tek dobacio:

"Osvojio sam pet Liga prvaka. Atletico nijednu. Ja pet, Atletico nijednu"

Podsjećamo, Portugalac je Ligu prvaka osvojio s Manchester Unitedom 2008., odnosno s Real Madridom 2014. i 2016. te 2017. i 2018. godine. 

ronaldo

Atletico Madrid triput je gubio u finalima najelitnijeg klupskog takmičenja: protiv Bayern Münchena 1974. i Real Madrida 2014. i 2016. godine. Možda je ovo baš Atleticova godina - nikad se ne zna...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti