31. 01. 2019 - 08:47
Messi je sinoć imao PROMAŠAJ KARIJERE, a onda je Barcelona...
907
Shares
Messi je sinoć imao PROMAŠAJ KARIJERE, a onda je Barcelona kreirala NAJBOLJU AKCIJU U HISTORIJI i Argentinac se ipak upisao u listu strijelaca

ŠPANSKI KUP

Messi je sinoć imao PROMAŠAJ KARIJERE, a onda je Barcelona kreirala NAJBOLJU AKCIJU U HISTORIJI i Argentinac se ipak upisao u listu strijelaca

Sport.ba
31. 01. 2019 - 08:47
0
Shares

Barcelona je u jučerašnjem uzvratu četvrtfinala Copa del Rey rastavila Sevillu sa 6:1, čime su igrači Ernesta Valverdea nadoknadili 2:0 poraz iz prvog dvoboja. 

Već na poluvremenu je bilo 2:0 za Blaugranu golovima Coutinha i Rakitića, u nastavku mreže tresu Sergi Roberto, ponovno Coutinho te Suarez. Posljednji gol Katalonaca zabio je Leo Messi u sudijskoj nadoknadi, ali mogao se i 20-ak minuta prije upisati u listu strijelaca. 

Naime, kod 4:1 u 74. minuti, Suarez i Argentinac imali su mat poziciju, nesebični Urugvajac je dodao do Messija, a ponajbolji nogometaš u historiji promašio je nemoguće. Dovoljno da ne na forumima i društvenim mrežama povede rasprava o tome je li ovo najveći promašaj u njegovoj karijeri?

Ipak, Messi je bio strijelac šestog gola. Barcelona je očitala pravu nogometnu lekciju gostima i sa stilom završila utakmicu.

Sve je počelo i završilo s Lionelom Messijem. Argentinski čarobnjak primio je loptu na desnoj strani i prebacio je na lijevu; tamo je bio Arturo Vidal, koji je odigrao za Luisa Suareza.

Urugvajac je razmijenio dupli pas s Gerardom Piquem, koji je petom vratio za napadača Barce. Suarez je poslao povratnu loptu u sredinu za Jordija Albu, a on je petom prepustio realizaciju Messiju, koji ne griješi iz takvih situacija.

Mnogi na društvenim mrežama ovu akciju nazivaju možda i najljepšom ove sezone. Reklo bi se, prava akcija iz nogometnih udžbenika, ali i demonstracija totalnog nogometa, u kojem su pozicije vrlo relativan pojam. Rijetko se viđa da stoper igra dupli pas s napadačem, pa bek usred šesnaesterca asistira petom…


 
(Sport.ba)

Učitaj još novosti