31. 01. 2019 - 08:35
Zoran Mamić preuzeo novi klub i odmah dobio i veliko pojačanje
907
Shares
Zoran Mamić preuzeo novi klub i odmah dobio i veliko pojačanje

PREKINUO SARADNJU SA AL-AINOM

Zoran Mamić preuzeo novi klub i odmah dobio i veliko pojačanje

Sport.ba
31. 01. 2019 - 08:35
0
Shares

Al Hilal, najuspješniji klub u historiji Saudijske Arabije i dvostruki osvajač Azijske Lige prvaka, objavio da je njegov novi trener hrvatski stručnjak Zoran Mamić.

Mamić srednji, nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama u procesu u kojem je njegov brat Zdravko dobio šest i po godina zatvora, tako je sjajno oplodio uspjeh s Al Ainom iz UAE.

Saudijski gigant je na društvenim mrežama odmah nakon oproštaja i zahvale dosadašnjem treneru, legendarnom portugalskom stručnjaku Jorgeu Jesusu, poželio dobrodošlicu njegovom nasljedniku Mamiću.

On je prije dva dana sporazumno prekinuo saradnju s Al Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je prošle sezone osvojio dvostruku krunu i bio finalist Svjetskog klupskog prvenstva gdje je izgubio od Reala.

Mamić već ima iskustva s vođenjem klubova u Saudijskoj Arabiji. U sezoni 2016./17. bio je trener Al Nassra, a sada se vraća preuzeti najtrofejniji klub te države.

Treći je hrvatski trener najvećeg, najbogatijeg i najtrofejnijeg saudijskog kluba. Prije njega vodili su ga bivši i sadašnji hrvatski selektori – Mirko Jozić i Zlatko Dalić.

Zanimljivo, za Al Hilal je u međuvremenu potpisao i legendarni italijanski ofanzivac Sebastian Giovinco, nekada veliki talenat Juventusa koji je zadnjih sezona s velikim uspjehom igrao za Toronto u MLS ligi.
 
(Sport.ba)

Učitaj još novosti