31. 01. 2019 - 10:07
Xavi se ponovo 'UKAZAO' u Barceloni: Asistencija Brazilca za...
907
Shares
Xavi se ponovo 'UKAZAO' u Barceloni: Asistencija Brazilca za Rakitićev gol o kojoj BRUJI SVIJET!

ŠPANSKI KUP

Xavi se ponovo 'UKAZAO' u Barceloni: Asistencija Brazilca za Rakitićev gol o kojoj BRUJI SVIJET!

Sport.ba
31. 01. 2019 - 10:07
0
Shares

Barcelona je razbila Sevillu 6:1 i tako u uzvratu četvrtfinala Kupa kralja nadoknadila 0:2 iz prvog susreta. Potez utakmice izveo je Arthur Melo, za kojeg je Barca ljetos platila Gremiju 31 milion eura i dovela ga kao Xavijevog nasljednika. 

barcelona

Mladi (22) brazilski veznjak sjajnim proigravanjem u 31. minuti probio je obje linije Sevilline obrane, prevario pola protivničke momčadi i u nepromašivu priliku pred gol gurnuo usamljenog Ivana Rakitića.

arthur-melo

On je samo dotaknuo loptu i poslao je pored nemoćnog golmana Soriana, ali bio je to jedan od onih golova kada je od samog poentiranja daleko ljepša asistencija. 

arthur-melo1

"Arthur je vodio katalonski orkestar kao nekada maestro Xavi. Ili je to bio Xavi, koji se na Camp Nou vratio u Brazilčevom tijelu?" pita se Marca, koja u nekoliko tekstova s utakmice hvali igrača koji "sa samo 22 godine ima osobnost i čvrstinu. Nikad ne gubi loptu i sve je više probojan."

Najčitaniji španski list piše da je Arthur ovom sjajnom asistencijom "natjerao u mišje rupe kritičare koji su mu prigovarali da odigrava alibi-dodavanja." Nije da su pri tome bili u krivu, jer Arthuru je ovo tek druga asistencija u 25 nastupa za Barcelonu.

arthur-barca

Marca ne prestaje s hvalom na račun igrača kojeg naziva "Xavijevom reinkarnacijom" i dodaje da trenutno u Barceloni nema veznjaka koji više doprinosi igri od Arthura."

arthur

(Sport.ba)

Učitaj još novosti