31. 01. 2019 - 08:25
SVIJET ZGROŽEN PONAŠANJEM KAPITENA BIH! Edinu Džeki prijeti...
907
Shares
SVIJET ZGROŽEN PONAŠANJEM KAPITENA BIH! Edinu Džeki prijeti TEŠKA I DUGOTRAJNA kazna zbog pljuvanja sudije!

NESHVATLJIV POTEZ

SVIJET ZGROŽEN PONAŠANJEM KAPITENA BIH! Edinu Džeki prijeti TEŠKA I DUGOTRAJNA kazna zbog pljuvanja sudije!

Sport.ba
31. 01. 2019 - 08:25
0
Shares

Roma je u srijedu posramljena gostujućim porazom protiv Fiorentine (1:7) i eliminacijom u četvrtfinalu talijanskog kupa.

Fiorentina je povela u 7. minuti pogotkom Federica Chiese. Prednost je duplirala u 18. minuti novim pogotkom Federica Chiese. Roma je smanjila golom Aleksandra Kolarova u 28. minuti, no Fiorentina je Murielovim pogotkom u 33. minuti povećala vodstvo.

chiesa

Kapitalno vodstvo stekla je pogotkom Marca Benassija u 66. minuti. Roma je u međuvremenu doživjela sustavni raspad i do kraja utakmice primila još tri pogotka u režiji Federica Chiese (74') i Giovannija Simeonea (79', 89').

4

U jednom od najtežih poraza u Rominoj historiji istakao se Edin Džeko. Početkom drugog poluvremena zamijenio je Javiera Pastorea. Međutim, u 72. minuti nakon kratkotrajne prepirke i protesta revoltirano je pljunuo u opremu glavnog suca Gianluce Manganielle. Sljedećeg trenutka isključen je direktnim crvenim kartonom.

Talijanski mediji zgroženi su Džekinim ponašanjem. Tvrde kako bi Romin napadač, s obzirom na težinu čina, drakonski mogao biti kažnjen. Ovisno o sudijskom izvještaju, Edinu Džeki prijeti dugotrajna suspenzija.

Bude li kažnjen, kazna bi se odnosila isključivo na talijanski kup i ne bi se primjenjivala u prvenstvu. Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza odlučit će o odgovarajućoj suspenziji, možda i novčanoj kazni. 
 
(Sport.ba)

Učitaj još novosti