23. 01. 2019 - 11:14
STIGLA POTVRDA Perezov odgovor Barci na De Jonga je i bolji:...
907
Shares
STIGLA POTVRDA Perezov odgovor Barci na De Jonga je i bolji: Real sve dogovorio sa sjajnim ofanzivcem, u Madrid stiže buduća Zlatna lopta

HAZARD VRLO BLIZU REALA

STIGLA POTVRDA Perezov odgovor Barci na De Jonga je i bolji: Real sve dogovorio sa sjajnim ofanzivcem, u Madrid stiže buduća Zlatna lopta

Sport.ba
23. 01. 2019 - 11:14
0
Shares

Florentino Perez i Eden Hazard daleko su odmakli u pregovorima. Već mjesecima se spekulira da će najveća zvijezda Chelseaja i belgijske reprezentacije uskoro postati nova superzvijezda Real Madrida.  

hazard

Sam igrač nedavno je u jednom intervjuu priznao da bi volio zaigrati na "Santiago Bernabeu", a čini se da će mu se ta želja ostvariti već ovog ljeta. 

Naime, poznati španski novinar Eduardo Inda otkrio je neke zanimljive detalje cijele operacije u iznimno gledanoj televizijskoj emisiji o španskom nogometu El Chiringuito. Inda tvrdi su Perez i Hazard utanačili finansijske aspekte transfera.

hazard

Navodno su Real i Hazarda potpisali predugovor prema kojem bi Belgijac imao godišnju neto platu od 13 miliona eura, uz mogući bonus od 3,5 miliona eura.

Milion za osvojeno špansko prvenstvo, milion za Ligu prvaka te milion i pol ako osvoji Zlatnu loptu. Hazardova plata bila bi na razini primanja Garetha Bale, od odlaska Cristiana Ronalda u Juventus najplaćenijeg nogometaša Real Madrida.

hazard

Pomenuti novinar pak nije otkrio i to jesu li se zapravo i sami klubovi dogovorili oko odštete. Ono što je sve izvjesnije jest to da Hazard ipak neće u Real u zimskom prijelaznom roku. Prema najnovijim informacijama, Belgijac bi trebao doći u Real naljeto.

Prije nekoliko dana španski mediji su pisali da je Chelsea obavijestio Real koliku odštetu traži za Hazarda. Navodno se radi o 110 miliona eura. To je značajno manje u odnosu na iznos o kojem se spekuliralo prošlog ljeta i čak prije nekoliko sedmica. Chelsea je donedavno tražio 200 miliona eura. Ipak, Roman Abramovič odlučio je sniziti cifru i ispuniti želju samog igrača da ode u Madrid.

sarri-hazard

Ujedno,. Hazardu istječe ugovor sljedeće godine, a ako ga u međuvremenu ne produži, Plavcima neće ostati puno manevarskog prostora za kvalitetnu licitaciju. To sve ide na mlin Florentinu Perezu... Također, to bi bio sjajan odgovor i Barceloni, koja je navodno sve dogovorila oko kupovine Frenkie de Jonga.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti