23. 01. 2019 - 09:10
POTVRDE STIŽU SA SVIH STRANA: Barca dogovorila OGROMNO...
907
Shares
POTVRDE STIŽU SA SVIH STRANA: Barca dogovorila OGROMNO pojačanje za ljeto, oboren je VELIKI rekord

DE JONG STIŽE NA NOU CAMP

POTVRDE STIŽU SA SVIH STRANA: Barca dogovorila OGROMNO pojačanje za ljeto, oboren je VELIKI rekord

Sport.ba
23. 01. 2019 - 09:10
0
Shares

Barselona je nedavnotek završila posao oko dovođenja Kevina Princea Boatenga, ali jasno je da navijači očekuju mnogo više od toga. Uprava im je izgleda i ispunila veliku želju!

boateng

Naime, pouzdani talijanski stručnjak za transfere, Gialuca Di Marzio, tvrdi da je Barca "preotela" Frenkie de Jonga PSG-u! Veliku vijest ubrzo su potvrdili i brojni drugi relevantni mediji, poput "Munda Deportiva". 

dejong

Također, izuzetno pouzdani novinar Mootaz Chehade tvrdi da su pregovori oko dolaska Frenkieja de Jonga na "Nou Cam" trajali ovako dugo jer se PSG svim silama ovo trudio stopirati, sve dok Josep Maria Bartomeu nije lično otputovao u Amsterdam kako bi se postarao da transfer bude završen. Chehade na kraju potvrđuje da je De Jong novi igrač Barcelone te da će uskoro sve dobiti zvaničnu potvrdu.

de-jong

Za sada nije poznato da li će čitav posao biti gotov sada ili na kraju sezone, ali Josep Bartomeu će već danas biti u Amsterdamu kako bi dogovorio posljednje detalje s igračem i Ajaxom.

Ovo predstavlja svojevrsno iznenađenje pošto su mediji spekulisali o tome da je De Jong pristao na uslove PSG-a, međutim Barca je ipak ubijedila Holanđanina da je Katalonija prava sredina za nastavak njegove karijere.

noucamp

Holandski list "De Telegraaf", Gianluca DiMarzio i Gerard Romero tvrde sljedeće: Barcelona će Ajaxu platiti čak 90 miliona eura za ovaj transfer, te će Frenkie de Jong postati najskuplji holandski fudbaler u historiji!

de-jong

Uz sve ovo, Barcino neslužbeno glasilo "Mundo Deportivo" na današnjoj naslovnici donosi vijest da će uprava španskog prvaka već danas otputovati u Amsterdam kako bi priveli kraju pregovore s Frenkiejem de Jongom te zvanično objavili da će Holanđanin od naredne sezone nositi dres Blaugrane.

1

Naravno, svi bi na "Nou Campu" voljeli vidjeti i njegovog saigrača De Ligta, ali o tome će se izgleda pregovoriti voditi tijekom narednog ljeta.

de-ligt

(Sport.ba)

Učitaj još novosti