10. 01. 2019 - 12:05
MAROTTA OTKRIO KARTE Perišiću spuštena cijena: Inter će ga...
907
Shares
MAROTTA OTKRIO KARTE Perišiću spuštena cijena: Inter će ga pustiti da dovede SMS-a, prioritet je Luka Modrić

VELIKE PROMJENE NA MEAZZI

MAROTTA OTKRIO KARTE Perišiću spuštena cijena: Inter će ga pustiti da dovede SMS-a, prioritet je Luka Modrić

Sport.ba
10. 01. 2019 - 12:05
0
Shares

Ivan Perišić mogao bi napustiti Inter za puno manje nego što su 'nerazzurri' prvobitno planirali.

Već nekoliko prijelaznih rokova se vrti priča o interesu Manchester Uniteda i pokušajima Josea Mourinha da Perišića dovede na "Old Trafford", ali Inter je stalno povećavao cijenu. Na kraju je ona skočila do 45 miliona eura.

Sada Tuttosport i Calciomercato pišu kako je Inter prelomio i odlučio prodati Perišića za čak 20-ak miliona manje, odnosno za oko 40% manje u odnosu na prošlo ljeto. Njihov je plan snažan ljetni prijelazni rok. Ove zime ne planiraju puno trgovati, nego pripremaju teren za jako ljeto na tržištu.

perisic1

Glavni im je cilj i dalje Luka Modrić, a Perišića su spremni prodati kako bi oslobodili prostor za Sergeja Milinkovića-Savića. Popularni SMS je na radaru najjačih evropskih klubova, a Inter će se za njega boriti s Juventusom, Milanom i Manchester Unitedom.

Iako je Perišić jedan od najvažnijih Spallettijevih igrača, čini se da novi sportski direktor Beppe Marotta kluba razmišlja o budućnosti. Ipak je Ivanu 29 godina, dok je SMS šest godina mlađi. Ujedno, Hrvat je ove sezone u znatno lošijoj formi nego se to očekivalo...

inter-marotta

modric

sergej-lazio

ivan-perisic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti