09. 01. 2019 - 19:04
WANDA NE MOŽE BEZ TROUGLA: Apenini bruje o ovome, u sve je...
907
Shares
WANDA NE MOŽE BEZ TROUGLA: Apenini bruje o ovome, u sve je umiješan i naš Edin Džeko

ICARDI BI MOGAO U MADRID

WANDA NE MOŽE BEZ TROUGLA: Apenini bruje o ovome, u sve je umiješan i naš Edin Džeko

Sport.ba
09. 01. 2019 - 19:04
0
Shares

Mauro Icardi jedan je od najboljih napadača svijeta u ovom trenutku. Igrač Intera već sedmicama je u centru pažnje sportske javnosti jer se pominje kao moguće pojačanje Reala.

Argentinac je vezan ugovorom s Interom do ljeta 2021. godine, a očekivalo se da uskoro produži saradnju s milanskim klubom. Nerazzurri su bili spremni za svog najboljeg igrača ponuditi i izdašnije uvjete nego do sada.

icardi-wanda

Ipak, sve je razočarala ta Wanda Nara, Icardijeva nestašna supruga i menadžerica. Otvoreno je poručila da njen izabranik neće produžiti ugovor, te tako pozvala zainteresovane klubove da se jave oko eventualnog dogovora.

To je nagli zaokret u pregovorima, jer sve je bilo idealno i vodilo je ka produžetku saradnje na obostrano zadovoljstvo. Šta je tačno presudilo nikome nije sasvim jasno, moguće da je ispadanje Intera u grupnoj fazi Lige prvaka.

nainggolan-inter

Sigurno je da Wanda vedri i oblači, a zbog nje Mauro je nedavno otkazao saradnju Ablanu Morenu, dugogodišnjem zastupniku. 

icardi-wanda

"Icardi daje dosta na terenu. Međutim, Wanda ima loš uticaj na sve ostalo. Ona jer misli samo na novac. Njegov učinak na terenu je zaista fantastičan, a napravio je puno zbog svog mentaliteta i jer ima perfektno tijelo za Seriju A. Međutim, Wandu interesuje samo novac i baš je briga za njegov ugled i vrijednost kao Interovog kapitena", rekao je Moreno.

wanda

Argentinskog napadača žele Real, Juventus i Chelsea, a njegova odštetna klauzula ugrađena u ugovor iznosi 110 miliona eura. Riječ je o golemom iznosu, ali i novcu koji su navedeni klubovi u stanju platiti. Icardi je trenutno sedmi strijelac talijanskog prvenstva s devet pogodaka. 

Calciomercato je danas objavio da je ovo itekako pogodilo čelnike Intera, koji ipak ne žele sve prepustiti slučaju. Naime, pokušat će na vrijeme osigurati zamjenu za 25-godišnjeg Argentinca koji je vrlo blizu odlaska na "Santiago Bernabeu".

Tako pomenuti izvor tvrdi da je prva želja Nerazzurra niko drugi do kapiten BiH, Edin Džeko. Sjajni napadač Rome navodno ne bi imao ništa protiv ponovne saradnje s nekadašnjim trenerom rimskog velikana Luciano Spallettijem, te bi prihvatio ponudu Intera. 

Tako je vrlo moguće da će uskoro tifozi milanskog kluba umjesto Icardiju klicati našem Džeki. Podsjećamo, Dijamant se i u prošlosti povezivao s Nerazzurrima, a do transfera ipak nije došlo. Sada je u klubu sjajni tehniko Giuseppe Marotta, a onda je sve moguće...

inter-marotta

mauro-icardi-radja-nainggolan

dzeko

inter-brozovic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti