04. 01. 2019 - 18:55
I TO JE MOGUĆE: Odbio Barcelonu i Real da bi otišao u MLS ligu!
907
Shares
I TO JE MOGUĆE: Odbio Barcelonu i Real da bi otišao u MLS ligu!

NESVAKIDAŠNJI POTEZ

I TO JE MOGUĆE: Odbio Barcelonu i Real da bi otišao u MLS ligu!

Sport.ba
04. 01. 2019 - 18:55
0
Shares

Atlanta United je u sezoni za nama osvojila MLS ligu, na čelu sa bivšim trenerom Barcelone Tatom Martinom.

Argentinac je napustio redove tima iz Georgije, a na klupi ove ekipe naslijedio ga je bivši trener Ajaxa, Intera i Crystal Palacea Frank de Boer.

de-boer

Jasno je dakle da Atlanta pravi ozbiljan projekat, ekipu će napustiti jedan od najboljih igrača Miguel Almiron, kojeg traže brojni klubovi iz Premijer lige, ali mu je već angažovana i zamjena.

miguel-almiron

U pitanju je čovjek koji je riješio finale Copa Libertadores, Gonzalo Pity Martinez, 25-godišnji vezista koji je postigao treći pogodak u revanš meču sa Bocom Juniors na stadionu "Santiago Bernabeu" u Madridu.

gonzalo-martinez

Argentinac je od 2015. godine bio član Rivera, pružao je odlične partije, kod novog selektora Argentine Lionela Scalonija je dobio i priliku da u dva navrata ponese dres nacionalnog tima, uzvratio mu je golom.

gonzalo-martinez3

Jasno je da je riječ o veoma kvalitetnom fudbaleru, koji bi bez sumnje bio odlično pojačanje i za brojne evropske klubove, ali poznati fudbalski agent i blizak prijatelj Franka de Boera, koji je preuzeo Atlantu, Guido Albers, tvrdi da je Martinez na stolu imao ponude najvećih španskih klubova, Barcelone i madridskog Reala.

gonzalo-martinez4

On je naime te ponude odbio zbog sjajnog projekta u Atlanti i zbog činjenice da su njegovi savjetnici prepoznali veliki potencijal u MLS ligi.

Pity Martinez je plaćen 15 miliona eura od strane Atlanta Uniteda, aktuelni šampion očigledno ima ambiciju da odbrani titulu u MLS ligi, ali vidjet ćemo koliko će se 25-godišnjem Argentincu isplatiti to što je umjesto evropskih velikana odabrao tim iz SAD.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti