04. 01. 2019 - 17:47
OVO JE BEZOBRAZNO! Procuruli detalji NEMORALNE ponude PSG-a za...
907
Shares
OVO JE BEZOBRAZNO! Procuruli detalji NEMORALNE ponude PSG-a za dvojicu dragulja Ajaxa

ŽELE IH DOVESTI U PAKETU

OVO JE BEZOBRAZNO! Procuruli detalji NEMORALNE ponude PSG-a za dvojicu dragulja Ajaxa

Sport.ba
04. 01. 2019 - 17:47
0
Shares

Kad je prije godinu i pol PSG promijenio odnose na nogometnoj mapi dovođenjem Neymara i Kyliana Mbappea, najskuplji dvojac ikad kupljen, mnogi su mislili kako ni jedan klub nikad neće ni pokušati obaviti takva dva mega-transfera u istom prijelaznom roku, ali gadno su se prevarili. Isti klub pokušat će ponoviti sličan pothvat i to u januaru!

neymar-mbappe

Nogometni kuloari šuškaju o novom mega poslu koji Parižani planiraju obaviti, vijest o tom poslu pojavila se jučer i bila je obavijena velom tajne, ali samo 20-ak sati kasnije procurili su detalji nemoralne ponude koju je PSG odaslao na adresu slavnog Ajaxa.

Naime, rade na transferu najtalentiranijeg i najtraženijeg mladog dvojca u Evropi – Frankieja de Jonga i Matthjisa de Ligta iz Ajaxa. Nema većeg kluba u Evropi koji ih ne pokušava dovesti, ali čini se da je PSG-ov šeik povukao potez koji će otresti „miševe“ iz utrke i ostaviti samo ozbiljne interesente u igri.

de-jong

Francuzi tvrde kako su ponudili 150 miliona eura za paket Ajaxovih dragulja! Barcelona ih obojicu ganja mjesecima, Man United i Juve žele De Ligta, Manchester City i Real Madrid De Jonga, ali kad su čuli koliko će PSG platiti, zahvalili su se uljudno ljudima iz Ajaxa, okrenuli na petama i brže bolje pobjegli od ovog posla jer je jasno kako će ostati izuvenih cipela…

matthijs-de-ligt-1

Nizozemski Telegraf javio je prije dvije sedmice kako je De Jongov transfer gotova stvar, oba kluba ubrzo su demantirala, ali otac mlade zvijezde priznao je da je nedaleko dima bilo i vatre. Trenutačni razvoj događaja insinuira kako su nizozemski novinari ipak bili djelomično u pravu.

PSG-ov sportski direktor i šef transfernih operacija, Antero Henrique, sinoć je bio u Amsterdamu u društvu šefa advokatske kancelarije PSG-a te klupskog koordinatora i bivšeg igrača Ajaxa Maxwella.

frenkie-de-jong-ajax

Sjeli su na večeru s direktorom Ajaxa, Marcom Overmarsom, te menadžerima obojice igrača. Cijela priča nije mogla proći bez glavnih njuški u menadžerskom polusvijetu, Mina Raiole, De Ligtovog zastupnika, Alija Dursuna, koji zastupa De Jonga i Pinija Zhavija, za kojeg nije sigurno što je tamo radio, ali je sigurno da je bio za stolom.

matthijs-de-ligt

Španska Marca potvrdila je glasine o mogućoj prodaji objavivši i iznose koje će PSG platiti, navodno su dogovorili 70 miliona za De Ligta i još 80 za De Jonga. Ostali klubovi nudili su tolike iznose pojedinačno, ali u paketu nisu mogli dobiti toliko od ostalih interesenata.

Njih dvojica imali su svoje favorite, šuškalo se kako De Jong želi u Premier ligu, a De Ligtov otac u jednom intervjuu priznao je kako bi najradije u Juventus, ali zovu šeikovog novca nisu mogli odoljeti i upravo je to učinilo razliku.

de-jong1

Naime, PSG je ponudio De Jongu godišnju gažu od 11 miliona eura po sezoni, a De Ligtu godišnju gažu tri miliona manje. Tolike plaće nisu mogli dobiti na drugom mjestu, a veliku ulogu odigrala je i činjenica da ih žele u paketu jer će im se obojici biti lakše prilagoditi na novu sredinu.

Sve što je preostalo jest parafirati ugovore, a prema njihovom slovu dvojac će do kraja sezone ostati u Amsterdamu i potom na ljeto preseliti u grad svjetla i ljubavi.

de-ligt

(Sport.ba)

Učitaj još novosti