01. 01. 2019 - 20:05
GOTOVO JE, OD MSN-A OSTAJE SAMO LEO: Urugvajac definitivno...
907
Shares
GOTOVO JE, OD MSN-A OSTAJE SAMO LEO: Urugvajac definitivno odlazi, na Nou Camp stiže ZVIJER zbog koje luduje Evropa

PIATEK ILI PEPE - PITANJE JE SAD

GOTOVO JE, OD MSN-A OSTAJE SAMO LEO: Urugvajac definitivno odlazi, na Nou Camp stiže ZVIJER zbog koje luduje Evropa

Sport.ba
01. 01. 2019 - 20:05
0
Shares

Nogometaši Barcelone su i dalje lideri Primere, ali daleko od toga da Katalonci blistaju. Istina, s vremena na vrijeme i bljesnu, ali većinom su to ne baš uvjerljive predstave. 

I treneru Ernesteu Valverdeu, kao i cjelokupnoj upravi kluba, jasno je da stvari ne idu planiranim tijekom, a jedna od najočitijih stvari jest slabija forma prve napadačke opcije, Luisa Suareza.

ernesto-valverde-barcelona-917619

Iako je Urugvajac sigurna opcija i neće tako lako biti prebačen na klupu za rezerve, čelnici kluba sa "Camp Noua" smatraju da se moraju na vrijeme pobrinuti za njegovu zamjenu.

Suarezu je već 31 godina te će s vremenom njegova forma samo kopniti, iako sigurno ima još barem dvije sezone vrhunskog nogometa u svojim nogama. Upravo to razdoblje uprava kluba želi iskoristiti kao bezbolni prelazak na novu opciju gdje bi novo pojačanje učilo od sjajnog urugvajskog golgetera i tako bilo spremno za period nakon njegovog konačnog odlaska.

Kako prenosi španski list "Sport", Barcelona je suzila svoju listu želja po pitanju napadačkih pojačanja na dva imena koja moraju ispuniti određene uvjete, osim onih očitih – kvalitete i uklapanja u samu formaciju. Najbolje rješenje za Blaugranu sigurno bi bio Harry Kane, ali njegovo dovođenje bio bi prevelik finansijski zalogaj, stoga je ponos Katalonije odustao od njegovog dovođenja, a svoj popis suzili su na dva imena.

kane

Prvo je, nimalo začuđujuće, Krzysztof Piątek iz Genove. Mladi Poljak eksplodirao je na evopskoj sceni ove sezone zabivši do sada 13 pogodaka u Serie A i četiri u debitantskom nastupu u nacionalnom kupu. 

Dvadesettrogodišnji Piątek odlično bi se uklopio u Barcin sistem igre kao glavni egzekutor u šesnaestercu. Igračkim profilom i dobi se definitivno isplati uložiti u njega kao dugoročnu investiciju, a pitanje je koliko mu je cijena porasla u posljednaj dva mjeseca. Podsjetimo, ovog ljeta je iz Cracovije na stadion Ligi Ferraris stigao za zaista smiješnih 4 i pol miliona eura, a italijanski prvoligaš ga trenutno procjenjuje na iznos između 50 i 60 miliona eura, prenosi "Sport". Međutim, ove godine će ga Barca teško dovesti, a potvrdu interesa od drugih klubova iznio je i sportski direktor Genovljana, Giorgio Perinetti.

piatek12

"Mnogi skauti su ga došli gledati prethodnih sedmica, naročito oni iz Španije i Njemačke. Mi znamo da Piatek može samo napredovati ovdje, a navijači Genoe će sigurno uživati u njegovim predstavama do kraja sezone", rekao je Perinetti. S obzirom da su za njegove usluge interes pokazali gotovo svi evropski 'teškaši', bit će to velika borba za Katalonce, stoga moraju imati i 'plan B'.

piatek

Druga opcija, prenose Španci, jest napadač Lillea koji igra i na krilnim pozicijama. Riječ je o Nicolasu Pepeu koji sa svojim saigračem Jonathanom Bambom čini ubojiti tandem zabivši sveukupno 13 golova u devet dosadašnjih kola francuskog prvenstva.

pepe5

Vršnjak Piąteka je u ozbiljnim razmatranjima za dovođenje jer se Barca koncentrira na igrače s evropskim pasošem, pošto već sada u svojim redovima imaju tri igrača van Evropske unije – Malcom, Arthur i Arturo Vidal.

vidal

Reprezentativac Obale Slonovače, koji ima i francusko državljanstvo, igra u odličnoj formi, a osim šest pogodaka upisanih u Ligue 1, ima i četiri asistencije. Iako prema Transfermarktu njegova cijena iznosi 16 miliona eura, sigurno je da će poslije ove sezone vrijediti nekoliko puta više, a španski list koketira s dvostruko većim iznosim koji je Barca spremna odvojiti za njegove usluge.

pepe4

Najzagriženiji za dovođenje Pepea jest minhenski Bayern, koji će biti najveća konkurencija  Barceloni u osiguranju potpisa donedavnog napadača Angersa. Ipak, ono što im ide u korist jesu dobri kontakti u Francuskoj, prvenstveno Ericu Abidalu koji trenutno obnaša dužnost sportskog direktora katalonskog kluba. A šta će biti sa Suareza saznat ćemo na kraju sezone. Interesanata ni tu sigurno neće nedostajati...

piatek

piatek-genoa

piatek2

piatek

pepe3

pepe2

pepe1

pepe

(Sport.ba)

Učitaj još novosti