01. 01. 2019 - 20:10
OPELJEŠI PA VLADAJ Bayern priprema novi šoping u Dortmundu,...
907
Shares
OPELJEŠI PA VLADAJ Bayern priprema novi šoping u Dortmundu, Kovač: Sve je moguće!

OPELJEŠI PA VLADAJ Bayern priprema novi šoping u Dortmundu, Kovač: Sve je moguće!

Sport.ba
01. 01. 2019 - 20:10
0
Shares

Borussia Dortmund igra odlično ove sezone. što je potpuna suprotnost Bayernu koji se muči. Borussia je vodeća u Bundesligi, a Bayern je drugi sa šest bodova manje. Ali, možda i najvažnije - Borussia ima prepunu momčad mladih talenata, dok Bayern u svojoj momčadi ima nekoliko igrača koji su na odlasku, zalasku karijere, poznim igračkim godinama...

borussia

I upravo sada svi očekuju provjereni Bayernov potez - šoping u Bundesligi. Nije tajna da Bavarci svoju dominaciju u Njemačkoj duguju i kupovini najboljih igrača svojih konkurenata, koje tako oslabljuju. Već su ranije upravo Borussiji 'uzeli' Matsa Hummelsa, Roberta Lewandowskog i Marija Götzea, od Schalkea su kupili Leona Goretzku, a godinama ranije i Manuela Neuera, Hoffenheimu su uzeli Nicka Sülea, Kimmich je stigao iz Stuttgarta... 

lewandowski-gnabry-bayern

mats-hummels-bayern

Bilo je tu još puno igrača koji su u svojim klubovima bili najbolji pojedinci, a u Bayernu se nisu previše naigrali. Možda je to posebno izraženo bilo u godinama Pepa Guardiole, a gotovo svi očekuju da se ista taktika nastavi i pod Nikom Kovačem.

bayern-lewandowski

Ovoga bi puta najtraženija tržnica mogla biti u Dortmundu gdje je, na početku spomenuta Borussia sastavila impresivnu momčad kombiniranu s iskusnim igračima i brojnim mladim talentima. Tu su Reus, Zagadou, Diallo, Piszczek, Witsel, Larsen, Sancho, Pulisic, Alcácer...

U direktnom duelu, Milioneri su nakon preokreta savladali Bavarce, a tada je hrvatski stručnjak na djelu vidio brojne Borussijine talente. Niko u Munchenu nije želio potvrditi namjeru kupovine igrače od Borussije, ali nije to ni demantirao.

kovac36

"Ono što vidim u Borussiji je jako dobro, ne samo rezultati koje ostvaruju nego i način na koji igraju. Zabavno ih je gledati, moramo i mi dohvatiti njihovu razinu ako im želimo preoteti prvo mjesto", rekao je nedavno Kovač.

5bd71677-f334-454e-8c1f-76a80a0a0a67-larsen8-previeworg-borussia

Bayern je osvajao posljednjih šest naslova prvaka, a na posljednje dvije osvojene Borussijine titule (2011. i 2012. godine), odgovorio je kupovinom njihovih najvećih zvijezda.

"Skačete već na peti korak, moramo najprije napraviti prvi... Imamo dobru momčad, nastavit ćemo raditi s igračima koje imamo jer su to igrači s kojima želimo biti uspješni. Ne mogu pričati o tome što će se dogoditi iduće godine, sve je moguće. Širom svijeta je puno dobrih igrača", objasnio je diplomatski Kovač.

kovac

kovac-brazzo-salihamidzic

borussia

skysports-jadon-sancho-borussia-4472300

sancho-gotze-borussia

jadon-sancho-marco-reus-borussia-dortmund

bvb-borussia-dortmund-jadon-sancho

borussia

borussia-dortmund-braced-for-jadon-sancho-bids-doesnt-have-release-clause-sebastian-kehl

(Sport.ba)

Učitaj još novosti