18. 12. 2018 - 20:19
KAKAV PREOKRET! De Ligta žele dovesti Real i Barca, a on im...
907
Shares
KAKAV PREOKRET! De Ligta žele dovesti Real i Barca, a on im okrenuo leđa i odlazi u drugog VELIKANA!

SVE JE U RUKAMA JEDNOG ČOVJEKA

KAKAV PREOKRET! De Ligta žele dovesti Real i Barca, a on im okrenuo leđa i odlazi u drugog VELIKANA!

Sport.ba
18. 12. 2018 - 20:19
0
Shares

Dobitnik ovogodišnje Golden Boy nagrade, Matthijs De Ligt, prema svemu sudeći neće se još dugo zadržati u Ajaxu.

matthijs-de-ligt

Nagradu koju dodjeljuju ugledne svjetske sportske novine, poput Tuttosporta, Bilda, L'Equipea, France Footballa, Marce i Mundo Deportiva, odabrale su 19-godišnjeg nogometaša za nasljednika Kyliana Mbappea koji je prošle godine osvojio ovu nagradu.

de-ligt

Interes za Nizozemcem već otprije su pokazali brojni europski velikani. Sportski direktor 'Kopljanika', Marc Overmars preferira Barcelonu kao njegovog budućeg kluba – u kojem je i sam igrao – ali i sam je priznao da su u al pari borbi za njegove usluge još dva velikana europskog nogometa.

deligt

Kako prenosi španski Sport, jedan od ta dva kluba je Real Madrid koji se uključio u borbu za stopera koji je trenutno procijenjen na 50 miliona eura prema Transfermarktu.

Dijete Ajaxa uskoro će dobiti i službenu ponudu od aktuelnog prvaka Europe, ali isti list navodi da ipak najveće šanse za njegovim dovođenjem ima jedan velikan iz Serie A.

deligt-ajax

Riječ je o Juventusu, a po tom pitanju oglasio se i otac nizozemskog tinejdžera koji je rekao da ima nekoliko klubova zainteresiranih za njegovog sina i da je „Juventus jedan od mogućih klubova“. Naglasio je da se Matthijs trenutno koncentrira samo na Ajax, ali natuknuo je što bi moglo biti presudno kada je budućonost novog Golden Boya u pitanju.

ajax-matthijs-de-ligt-lyon-4208224

„Torino je predivan grad. U sljedećih nekoliko mjeseci, ja ću, skupa sa svojim sinom i Raiolom, odlučiti što je najbolje za njegovu budućnost“, rekao je Frank De Ligt.

de-ligt

Mino Raiola poznati je super-agent koji brine o karijerama Juveovih Blaisea Matuidija i mladog Moisea Keanea te Paula Pogbe, na čijem prelasku u redove Stare dame također marljivo radi sedmicama.

raiola-1

Upravo bi ta poveznica mogla biti odlučujuća za prelazak De Ligta na Čizmu, prenose talijanski mediji.

raiola1

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti