18. 12. 2018 - 19:33
City sprema još jedan MEGATRANSFER; Spremili vreću para za...
907
Shares
City sprema još jedan MEGATRANSFER; Spremili vreću para za ZVIJEZDU Reala

ŽELE SE DODATNO POJAČATI

City sprema još jedan MEGATRANSFER; Spremili vreću para za ZVIJEZDU Reala

Sport.ba
18. 12. 2018 - 19:33
0
Shares

Iako je prošle sezone Manchester City uvjerljivo osvojio Premiership, u Ligi prvaka su ostali kratkih rukava. Momčad Pepa Guardiole ispala je od Liverpoola koji ih je nadigrao u dvije polufinalne utakmice.

guardiola

'Građani' i ove sezone u domaćem prvenstvu igraju sjajno, iako su Redsi trenutno ispred njih s bodom prednosti, a u najelitnijem europskom klupskom natjecanju izborili su knock-out fazu osvojivši prvo mjesto u skupini s Lyonom, Šahtarom i Hoffenheimom.

city5

Međutim, katalonski trener na klupi Citya smatra kako mu je potrebno još jedno veliko pojačanje kako bi pomeo konkurenciju u svim natjecanjima. Upravo ta krucijalna karika nalazi se u Real Madridu.

isco-sad-at-real-madrid-1

Kako prenosi španski AS, prvak Engleske već je kontaktirao Isca i započeo pregovore oko njegovog dolaska na Otok. Španski ofanzivac je u nemilosti novog trenera Santiaga Solarija, koji ga je u 11 dosadašnjih susreta samo u dva navrata u igru stavio od prve minute.

asensio-isco-real

U oba navrata je Real istrčao s kompletnom drugom postavom – u porazu od CSKA u Ligi prvaka te u uzvratnoj kup utakmici protiv niželigaša Melille.

Prema napisima španskog lista, klub iz Manchestera je pripremio ponudu od 86 miliona eura, iako igrač ima aktivan ugovor s Kraljevskim klubom do 2022. godine u kojem stoji klauzula od astronomskih 700 miliona eura.

isco

Ipak, Florentino Perez je spreman pregovarati oko sudbine 26-godišnjeg igrača, a kako prenosi AS, ne želi pričati o njegovoj prodaji ispod cifre od 100 miliona eura.

perez

Određeni izvori istog lista navode da će uprava Reala inzistirati na odšteti većoj od 117 miliona eura – koliko su sveukupno zaradili od prodaje Cristiana Ronalda talijanskom prvaku Juventusu.

isco

isco-benzema

isco-cropped-min

(Sport.ba)

Učitaj još novosti