06. 12. 2018 - 10:32
Real postigao dogovor s najvećom zvijezdom nakon Ronalda:...
907
Shares
Real postigao dogovor s najvećom zvijezdom nakon Ronalda: ''Želim ga ovdje, ali to je na njemu''

OSTAJE ILI ODLAZI?!

Real postigao dogovor s najvećom zvijezdom nakon Ronalda: ''Želim ga ovdje, ali to je na njemu''

Sport.ba
06. 12. 2018 - 10:32
0
Shares

Eden Hazard jedan je od najboljih igrača Premiershipa, a već je duže vrijeme velika želja Real Madrida. Već u nekoliko posljednjih transfer rokova nagađa se o tome da će stići na "Santiago Bernabeu", a Belgijac je navodno dogovorio lične uvjete s evropskim prvakom, navodi se u izvještaju na španskom radiju. Naime, ''Onda Madrid'' tvrdi da su španski velikan i zvijezda Chelseaja konačno postigli dogovor.

hazard

Međutim, Hazardu istječe ugovor 2020. godine i Chelsea ga neće lagano pustiti. Osim velikog iznosa, u cijeloj priči mogao bi se naći i Mateo Kovačić, koji je na posudbi u Londonu, ali već su se pojavile informacije o tome da madridski klub ne računa na njega u budućnosti.

kovacic

Cifra koja se spominje za Hazarda iznosi 170 miliona eura, no Chelsea će pokušati uvjeriti Belgijca na produženje saradnje. Iako će biti teško zadržati igrača koji je već odradio dobar dio svoje karijere na "Stamford Bridgeu" i sigurno ima ambicije zaigrati u klubu poput Reala.

real6

Hazard je često isticao da jednog dana želi zaigrati u Madridu, a osobito ranije ove sezone u intervjuu u kojem je priznao da će također biti sretan ako produži s londonskom momčadi jer se osjeća prihvaćenim i voljenim od navijača. A to bi svakako volio vidjeti i Maurizio Sarri, ali pod jednim uvjetom.

sarri

''To je na njemu. Mislim da je klub odmah spreman potpisati s njim novi ugovor, ali na njemu je želi li ga produžiti ili ne. Želim Edena ovdje, naravno, ali želim ga ovdje ako želi ostati ovdje'', rekao je menadžer Chelseaja.

sarri

Međutim, zna se kako je Chelseajeva politika da igračima iznad 30 godina daje samo jednogodišnje ugovore. Hazard trenutno ima 27 godina, ali na kraju sezone u kojoj mu istječe ugovor već će napuniti 29 godina. Šta će od svega biti mogli bi uskoro saznati...

abramovich

florentino-perez

hazard

hazard1

hazard

hazard

hazard

(Sport.ba)

Učitaj još novosti