01. 12. 2018 - 17:22
VAHA BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Lako je sad KRITIZIRATI, dajte...
907
Shares
VAHA BEZ DLAKE NA JEZIKU:

BH. STRUČNJAK PREPORODIO NANTES

VAHA BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Lako je sad KRITIZIRATI, dajte Guardioli Dijon pa da vidimo kako će se snaći!"

Sport.ba
01. 12. 2018 - 17:22
0
Shares

Vahid Halilhodžić preuzeo je Nantes početkom oktobra i krenuo teškim porazom kod Bordeauxa. No, nakon toga je uhvatio uzde i upisao četiri pobjede zaredom na koje je nadovezao dva remija pa poraz kod St. Etiennea 0:3. Ono što je "crno na bijelo", preuzeo je ekipu na 19. mjestu i u velikim problemima, a sad su 10. u ligi.

nantes

"Za mene je Nantes uvijek značio ove stvari - kultura, tradicija, porodično ozračje. I dođem 30 godina kasnije u klub i ne nađem ništa od toga! Ništa! Kad sam nakon poraza od Bordeauxa ušao u svoju hotelsku sobu pitao sam se trebam li nastaviti ili otići. Znao sam kakva nam je energija potrebna i da ću morati raditi 12-15 sati dnevno. Znao sam što to znači - nema obitelji, nema privatnosti, nema izlaza iz toga. Ništa osim - hotel, stadion, hotel, stadion...", ističe bh. stručnjak.

vahid2

Nije on previše zamjerio svom prethodniku Miguelu Cardosu što mu je ostavio "kašetu brokava".

"Lako je sad kritizirati, ali jednostavno nije funkcionirao način kojim je Cardoso želio igrati. Svi imaju svoju viziju igre, ali što znači igrati dobro i imati loptu, ako ne stvaraš prilike. To može zadovoljiti samo neke ljude. Evo, uzmimo za primjer Guardiolu. On je sjajan trener i osvajao je naslove, ali da je bio u Dijonu ili Guingampu, bi li jednako pričao o posjedu lopte? Kad sam došao, slušao sam puno i saslušao sve, ali odmah sam vidio zašto stvari nisu funkcionirale", otkriva Halilhodžić i nastavlja:

vahid6

"Igranje na visokom nivou je surovo. Svi su klubovi manje-više dobro organizirani i ako nemaš defenzivnu čvrstinu, pregaze te. Svi se čude zašto PSG ne može uspjeti u Ligi prvaka, ja znam odgovor... Ali to nije moj problem."

neymar-mbappe2

Progovorio je Vaha i o uvjetima za uspjeh ove njegove "misije" u Nantesu.

"Nakon Saint-Etiennea nam slijedi Marseille pa Montpellier. Vidjet ćemo na kraju decembra smijemo li imati neke druge, više ambicije. Dovoljno sam dugo u fudbalu da ne upadnemo u zamku opuštanja. Ponajprije ja. Ako se opustim, doći će do katastrofe", zaključio je Vaha.

halilhodzi

halilhodzic

vahid3

vaha

vaha

vahaa

(Sport.ba)

Učitaj još novosti