01. 12. 2018 - 17:05
INCIDENT NA SKUPŠTINI BAYERNA! "Hoeness LAŽOVE, kako si mogao...
907
Shares
INCIDENT NA SKUPŠTINI BAYERNA!

NEUGODNA SITUACIJA ZA PREDSJEDNIKA KLUBA

INCIDENT NA SKUPŠTINI BAYERNA! "Hoeness LAŽOVE, kako si mogao dovesti Kovača?!"

Sport.ba
01. 12. 2018 - 17:05
0
Shares

Godišnja skupština Bayerna pretvorila se u streljanu za predsjednika kluba Ulija Hoenessa.

hoeness2

Navijači su ga izložili salvama zvižduka te povicima "lažove" i "kukavico" i nimalo ih nisu odobrovoljila njegova obećanja velikih pojačanja i potpunog redizajna ekipe za sljedeće ljeto, koja im je dao u sklopu predizborne kampanje za novi mandat na čelu kluba.

Navijači su se obrušili na predsjednikovu trenersku akviziciju, pod kojom Bayern ima najgore igre i rezultate posljednjih godina.

nikokovac

"Gledajući našu igru posljednjih sedmica moram se zapitati: Kako smo mogli dati trogodišnji ugovor Niki Kovaču?!" energično se pred auditorijem u velikoj dvorani Audi Dome pitao jedan od članova Bayernove skupštine. 

hoenes3

Igrači, zbog kojih klub nakon 12 kola Bundeslige ima čak devet bodova manje od vodećeg Dortmunda, također su se našli na udaru:

"Potrebni su nam igrači koji daju sve za ovaj klub. Poput Jeromea Boatenga. Osim toga, želim im poručiti, ako nisu u stanju da igraju, neka to ne rade. Jer onda se sramotimo kao protiv Fortune iz Düsseldorfa" podsjetio je drugi član skupštine na zadnju u nizu Bayernovih blamaža ove sezone, kada je prošlog vikenda na svom terenu propustio vodstvo 3:1 protiv jedne od najlošijih timova lige. 

jerome-boateng-bayern-munich-bb86ffqnrzgw1bc42dd7wzmav

Koliko je navijač pogodio ovom porukom, svjedoči što je za nju dobio veliki pljesak okupljenih u dvorani.

Slijedio je novi val kritika za Hoenessa:

hoenes

"Sjećam se, 1999. imao sam 14 godina i želio sam jednog dana postati Uli Hoeness, veliki direktor. Danas, 20 godina kasnije, nisam siguran da to i dalje želim". 

Članovi skupštine predsjedniku su posebno zamjerili izbacivanje legende kluba i njemačkog fudbala Paula Breitnera iz svečane lože Bayernovog stadiona. Bivši igrač poznat je kao onaj koji kaže što misli, a vodstvu kluba ne sviđaju se njegove kritike i odlučili su ga udaljiti.

kovac-1

"Suludo je tako zaslužnog čovjeka izbaciti iz lože. Ovo nije vaš stadion!"

Na ovu temu zabilježen je najjači aplauz skupštinara, kada je jedan od njih poručio vodstvu kluba:

uli-hoenes

"Nikada nisam bio u počasnoj loži, zato si uzimam za pravo reći vam: Radije bih od tamo izbacio Giannija Infantina nego naše legende."

Omraženom predsjedniku Hoenessu bilo je iznimno neugodno slušati sve ovo, a na kraju navijačke kanonade odgovorio im je:

bayern2

"Nisam očekivao debatu na ovom nivou. Nisam mogao ni zamisliti da ću na skupštini kluba kao što je Bayern čuti neke stvari koje sam čuo."

bayern-igraci

(Sport.ba)

Učitaj još novosti