01. 12. 2018 - 16:58
NOVI PROBLEMI: River ODBIJA igrati, kapiten ne smije nastupiti...
907
Shares
NOVI PROBLEMI: River ODBIJA igrati, kapiten ne smije nastupiti zbog NAMJEŠTANJA!

RIVER NE ŽELI IGRATI U MADRIDU

NOVI PROBLEMI: River ODBIJA igrati, kapiten ne smije nastupiti zbog NAMJEŠTANJA!

Sport.ba
01. 12. 2018 - 16:58
0
Shares

Trakavica oko uzvratne utakmice finala Cope Libertadores ne staje. Nakon što je CONMEBOL napokon donio odluku o mjestu igranja uzvratne utakmice, koja bi se 8. decembra trebala odigrati na Santiago Bernabeuu, pojavili su se novi problemi.

boca-river-ok

River Plate, domaćin te utakmice, iznio je priopćenje za javnost u kojem tvrdi kako nema namjeru igrati finale u glavnom gradu Španije umjesto na svojem Monumentalu.

River tvrdi kako promjena lokacije finala narušava samo natjecanje i šteti onima koji su kupili ulaznicu za meč na Monumentalu čime se gubi prednost domaćeg terena.

navijaci-rivera

River tvrdi da klub nije kriv za nerede koji su se dogodili 24. novembra, jer su se isti odvijali na ulicama Buenos Airesa te je za njih odgovorna lokalna samouprava.

Klub također tvrdi da je 66 hiljada gledatelja u subotu strpljivo čekalo početak utakmice i da su se ponovno pojavili dan kasnije, u nedjelju, kada je utakmica ponovno odgođena i oni će neopravdano biti uskraćeni za sudjelovanje u spektaklu.

skysports-river-plate-boca-juniors-4498795

Također, klub smatra da je neshvatljivo da se najveća utakmica argentinskog nogometa ne može održati u gradu u kojem se istovremeno održava summit G20.

boca6

Također, pojavile su se informacije da bi kapetan Rivera Leo Ponzio mogao propustiti utakmicu koja bi se trebala odigrati u Madridu jer je suočen s optužbama za namještanje utakmica dok je igrao za Real Zaragozu.

boca7

boca

boca-river-okboca9

river

boca2

boca6

(Sport.ba)

Učitaj još novosti