01. 12. 2018 - 11:15
EDIN NIKAD BLIŽE ODLASKU, MONCHI VEĆ NAŠAO ZAMJENU: Na...
907
Shares
EDIN NIKAD BLIŽE ODLASKU, MONCHI VEĆ NAŠAO ZAMJENU: Na Olimpico stiže bh. gastarbajter koji je zaludio Evropu

LUKA JOVIĆ NA METI

EDIN NIKAD BLIŽE ODLASKU, MONCHI VEĆ NAŠAO ZAMJENU: Na Olimpico stiže bh. gastarbajter koji je zaludio Evropu

Sport.ba
01. 12. 2018 - 11:15
0
Shares

Roma je u utorak lagano poražena na "Olimpicu" protiv Reala (0:2). Itekako se osjetilo neigranje povrijeđenog Edina Džeke, a trener Eusebio Di Francesco nalazi se pod velikim pritiskom zbog loših rezultata.

di-francesco

Iako je izboren drugi krug Lige prvaka, posao mu itekako visi o koncu. Nakon poraza protiv Reala, najavio je da će sljedeću utakmicu i okršaj s Interom propustiti Edin Džeko, kao i još nekoliko bitnih igrača Vučice. 

dzeko-kolarov1

Klub s "Olimpica" igra svoju najlošiju sezonu u posljednjih desetak godina, nakon 13. kola zaostaje čak 17 bodova za Juventusom. Navijači Rome su bili bijesni i razočarani, a to su pokazali na aerodromu kada su se sreli sa svojim “ljubimcima”. Pojedinci su prišli veoma blizu igračima, a najviše kritika je upućeno treneru Eusebiju Di Fancescu.

eusebio-di-francesco

Uz sve to, pojavile su se informacije da su Edin Džeko i Roma sve dalje od dogovora oko produžetka saradnje. Sada tu vijest donosi i pouzdani "Sky Sports". Naime, pomenuti izvor iz Britanije tvrdi da kapiten BiH neće produžiti ugovor koji mu ističe na ljeto 2020. godine. Odranije je poznato da su mnogi evropski velikani zainteresovani za bh. napadača, među kojima je madridski Real, iako je Dijamant demantovao te tvrdnje.

edin-dzeko

"Čitao sam o tome, ali nikakvih pregovora i kontakata s Real Madridom nije bilo", otkrio je nedavno kapiten "Zmajeva". 

Edin je za Romu ove sezone odigrao 16 utakmica, postigavši sedam golova, dok je četiri puta bio asistent. Kao nove moguće destinacije spominju se West Ham, Chelsea, kao i još neki engleski klubovi.

chelsea

Međutim, s pravom se postavlja pitanje ko bi Dijamanta mogao zamijeniti na "Olimpicu"? Ako je vjerovati izvještajima iz Italije, Monchi je već uveliko zasukao rukave. Navodno je nekoliko igrača na meti, u prvom redu ovosezonska poljska senzacija iz redova Genoee, Krzysztof Piatek, kao i Ajaxov Kasper Dolberg.

piatek12

dolberg

Calciomercato ipak javlja da je u prvi plan izbio niko drugi do Eintracht Frankfurta Luka Jović. Bivši igrač Zvezde blista u Njemačkoj, gdje boravi na posudbi iz redova Benfice. Očekuje se da bi upravo on mogao zamijeniti Edina u bordo dresu, pogotovo kada se zna da Monchi i njegov menadžer Fali Ramadani imaju izvrsne odnose.

jovic

Rođeni Bijeljinac blista u dresu njemačkog kluba, te je u samo 10 mečeva Bundeslige dao čak devet golova, dok je još pet dodao u Evropskoj ligi. Inače, 20-godišnji napadač na radaru je i drugih velikana...

dzeko

jovic1

dzeko-bih

jovic2

dzeko-bih-zmajevi

jovic3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti