30. 11. 2018 - 22:35
STVARA SE MINI BARCELONA! Bivši DVOJAC Barcelone u istom klubu!
907
Shares
STVARA SE MINI BARCELONA! Bivši DVOJAC Barcelone u istom klubu!

ZAJEDNO DIJELILI SVLAČIONICU U BARCELONI

STVARA SE MINI BARCELONA! Bivši DVOJAC Barcelone u istom klubu!

Sport.ba
30. 11. 2018 - 22:35
0
Shares

Bivši napadač Valencije i Barcelone je objavio da više neće nastupati za New York City , čiji dres je nosio od 2014. godine, a naredna destinacija Davida Ville je Japan!

Fantastični španski napadač je spreman da obuče dres Vissel Kobea, a tu će se susresti sa bivšim saigračem, Andresom Iniestom.

12

David Villa je igrao fantastično u MLS ligi i pokazao da čak i sa 36. godina može i dalje da "rešeta" mreže. Sada će obući dres japanskog tima, a nada se da bi stari saigrač i prijatelj mogao da mu pomogne da se brzo adaptira na novu ligu.

villa

Villa i Iniesta su dijelili svlačionicu kako u španskoj reprezentaciji, tako i za vreme Villinog boravka na "Nou Kampu", koji je nosio dres katalonskog tima tri godine, a zatim prešao u Atletico 2013. godine sa kojim je uspio da osvoji Primeru i da stigne do finala Lige prvaka.

3

Villa će postati treći španac koji će zaigrati za neki japanski tim, a pored Inieste, tu je i Fernando Torres, koji nosi dres Sagan Tosu-a.

"Vrijeme je da napustim New York. Moj ugovor je zavšen i mislim da je pravo vrijeme da napustim klub. Razumijem želju kluba da me zadrži, ali ja sam donio odluku. Objašnjenje je vrlo komplikovano, ali smatram da je jedna faza u mojoj karijeri gotova i da je vrijeme za nove izazove", rekao je napadač.

villa3

iniesta

villa21

andres-iniesta-vissel-kobe

davidvillalionelmessi

iniesta2

iniesta3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti