30. 11. 2018 - 19:06
MODRIĆ IMA PRILIKU ISPISATI HISTORIJU: Ove tri stvari se nikad...
907
Shares
MODRIĆ IMA PRILIKU ISPISATI HISTORIJU: Ove tri stvari se nikad nisu dogodile!

JOŠ SAMO PAR DANA DO PROGLAŠENJA

MODRIĆ IMA PRILIKU ISPISATI HISTORIJU: Ove tri stvari se nikad nisu dogodile!

Sport.ba
30. 11. 2018 - 19:06
0
Shares

Zlatna lopta ide najboljem nogometašu iz prošle sezone, a glavni favorit za osvajanje nagrade je Luka Modrić. Hrvatski kapiten već je proglašen najboljim nogometašem Svjetskog prvenstva, najboljim veznjakom Lige prvaka i najboljim nogometašem svijeta u izboru FIFA-e. 

ramos-modric

Portal Sportskeeda.com napisao je zanimljiv članak koji je otkrio tri stvari koje će Modrić ostvariti ako doista osvoji Zlatnu loptu. 

Prvi Hrvat koji bi osvojio Zlatnu loptu

modric3

Ova činjenica nije toliko nepoznata kod hrvatskih nogometnih fanova. Davor Šuker završio je kao drugi igrač u izboru za Zlatnu loptu 1998. ponajviše zbog sjajnih igara na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje je Hrvatska osvojila treće mjesto. Tako da bi Modrić bio prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu.

 
Prvi centralni veznjak koji bi osvojio Zlatnu loptu

modric

Iako Modrić nekada mijenja svoju poziciju u reprezentaciji, većinu utakmica tijekom sezone i dalje igra na mjestu centralnog veznjaka. Nijedan igrač u historiji koji je igrao na toj poziciji nije osvojio Zlatnu loptu, iako je bilo onih koji su tvrdili da su legende poput Xavija, Andresa Inieste i Paula Scholesa zaslužile tu nagradu.

Prvi igrač koji je igrao za Tottenham i osvojio Zlatnu loptu

luka-modric-croatia-world-cup-2018-eb02ulu2uvqj1u13i4fsnqsvu

Modrić je u Spurse stigao 2008. iz Dinama i sjajnim igrama u engleskom klubu zaradio interes Real Madrida gdje igra od 2012. Odigrao je 159 utakmica za Tottenham koji u svojoj historiji nikada nije imao igrača u ozbiljnoj kandidaturi za Zlatnu loptu. Sve do sada...

modric8

modric1

modric

modric-rakitic

modric-asensio

(Sport.ba)

Učitaj još novosti