28. 11. 2018 - 12:37
Ronaldo je sam za sebe IGRAČINA, ali zajedno sa NJIM čini...
907
Shares
Ronaldo je sam za sebe IGRAČINA, ali zajedno sa NJIM čini savršen tandem!

SAVRŠENO SE UKLOPILI

Ronaldo je sam za sebe IGRAČINA, ali zajedno sa NJIM čini savršen tandem!

Sport.ba
28. 11. 2018 - 12:37
0
Shares

Juventus je prošlog ljeta riješio dokazao da Gonzala Higuaina doživljava kao balast. Pored Mandžukića, Dybale, Douglasa Coste... Higuain nije bio čovjek odluke kakav je trebao biti.

Posebno ne u Ligi prvaka koju Juventus sanja duže od dva desetljeća. Osvajali su dvaput, 1985. i 1996., a otkad postoji Liga prvaka u finalu su igrali šest puta i samo jednom digli kantu.

ronaldo

Namjere da i u drugom mileniju napokon riješe tu frustraciju i opsesiju demonstrirali su mega-akvizicijom, dovođenjem Cristiana Ronalda iz Reala. Ali Juventusu se ove godine, kao svake kroz proteklih pola desetljeća, više od svega događa - 'Mandžomanija'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@cristiano puts it on a plate for @mariomandzukic_official as the Croatian slots it away #Juve 1-0 Valencia

A post shared by Goal (@goalglobal) on

Napadač koji trči k'o veznjak, a u duele ide stoperski, savršeno se razumije s Cristianom i upravo je 'Đilkoš' iz Slavonskog Broda najveća napadačka konstanta Bianconera u blistavoj eri njihove dugogodišnje dominacije u Serie A te sjajnih (premda zasad još ne i posve dovršenih) nastupa u Ligi prvaka.

mario-mandzukic-juventus

Mandžukić i CR7 su tandem koji protivničkim obranama ne ostavlja nikakvu fiksnu referencu. Mijenjaju mjesta, traže jedan drugog, rintaju u obrani i trpaju. A navijači - luduju od sreće.

Ljudi obožavaju kad im trud za teško zarađenu ulaznicu na samom stadionu sportaš vrati trudom do maksimalne iscrpljenosti, a Mario Mandžukić u tome je: svjetska mega-zvijezda.

Pa sve kipti od navijačkih hvalospjeva na Mandžin račun: 'Zabije pobjednički gol i ima najviše uklizavanja u svojoj ekipi Čovjek je blago', 'Nazvat ću sina po njemu'!

Juventus nikada do ove sezone u cijeloj svojoj historiji nije nanizao pet uzastopnih godina sa prolaskom grupe Lige prvaka, a u samom su se klubu potrudili javnost podsjetiti na kontinuitet i dugovježnost vrhunskog nogometa u izvedbi hrvatskog napadača: u sedam od sezona Lige prvaka koliko ih je Mandžukić odigrao u karijeri - u svakoj je zabio barem jedan gol.

I objavili recept za europski uspjeh: Cristiano namješta, a Mandžo trpa.

Otkad je Higuain u Milanu, a CR7 u Juventusu, Mandžukić igra možda i najbolji nogomet karijere. U 33. godini života, nakon ljeta u kojem je s Hrvatskom otišao do finala Svjetskog prvenstva. Fenomen!

juve

Mandžo i Cristiano... Savršeni duet za Ligu prvaka nakon 22 godine čekanja!

mandz

mario-mandzukic-cristiano-ronaldo

mandz

ronaldo

(Sport.ba)

Učitaj još novosti