28. 11. 2018 - 11:17
NOVA SKANDALOZNA izjava Ognjena Vranješa! Navijači bijesni:...
907
Shares
NOVA SKANDALOZNA izjava Ognjena Vranješa! Navijači bijesni:

IZBRISAO OBJAVU ALI JE VEĆ BILO PREKASNO

NOVA SKANDALOZNA izjava Ognjena Vranješa! Navijači bijesni: "On nije samo loš stoper, nego i loša osoba!"

Sport.ba
28. 11. 2018 - 11:17
0
Shares

Jučerašnji susret Lige prvaka između AEK-a i Ajaxa obilježili su strašni navijački neredi.

Nakon što su se cijelu noć mlatili po ulicama Atene, huligani AEK-a i Ajaxa sukobe su nastavili i unutar stadiona OAKA prije utakmice.

Ajaxovi navijači imali su pomoć "kolega" huligana Panathinaikosa pa čak i poljske Cracovije s kojima su tražili Grke po gradu. Upali su u kafić u kojem se okupljaju AEK-ovi navijači, sukobili se s policijom i sve što ova aktivnost uključuje.

No iako se očekivalo da će policija nakon takvih scena pojačati osiguranje na stadionu dogodilo se upravo suprotno. Prije početka utakmice nekoliko domaćih navijača je bez problema preskočilo ogradu i preko atletske staze došlo do dijela tribina na kojem su bili Nizozemci.

Gađali su ih bakljama, petardama pa čak i molotovljevim koktelom. Policija je potom krenula na Ajaxove navijače i stisnula ih uz ogradu, a nakon nekoliko minuta situacija se smirila i utakmica je počela.

No u cijelu priču se uključio BIH reprezentativac Ognjen Vranješ, inače igrač Anderlechta, i zbog jedne objave na Instagramu našao se na udaru belgijske javnosti, koja čak od uprave kluba traži da se Vranješu uruči otkaz.

vranjes

Nakon što su se pojavile apokaliptične scene s atenskih ulica, nogometna Europa bila je skandalizirana i plebiscitarno je osudila divljanje huligana Ajaxa i AEK-a. Ognjen Vranješ, bivši nogometaš atenskog kluba, na neki je način pak podržao ono što se dogodilo. Na svom je Instagram profilu objavio fotografiju kaosa na tribinama OAK arene uz poruku: "Dobro došli u pakao."

Ta je objava sama po sebi skandalozna, no ako znamo da su navijači Ajaxa i Anderlechta bratske navijačke skupine koje se međusobno podržavaju i na gostovanjima, onda ne čudi reakcija belgijskih navijača prema Vranješevom potezu.

ognjen-vranjes-anderlecht-1

Objava je za kratko vrijeme izazvala oštre reakcije. Shvativši to, Vranješ ju je obrisao, ali bilo je kasno.

"Ovdje mora doći kraj!"; "On nije samo loš stoper, nego i loša osoba", samo su neki od komentara razočaranih navijača Anderlechta.

Inače, za Ognjena Vranješa vežu se brojne kontroverze. On je prije osam godina tetovirao granice entiteta Republike Srpske, što je navijače Bosne i Hercegovine razljutilo u toj mjeri da su mu poručili: "Ognjene, tvoj sat je otkucao."

U međuvremenu se sve donekle smirilo, Vranješ je nastavio igrati za reprezentaciju, a novi problem je nastao prije nekoliko dana kad se nakon utakmice BiH kod Austrije Vranješ, jedini od svih igrača, nije našao na zajedničkoj fotografiji navijača i reprezentativaca. To je ponovno narušilo odnose navijača i Vranješa, a igrač je objavom na Instagramu samo dolio ulje na vatru.

bih

"Prošlo je pet dana od utakmice s Austrijom, a i dalje čitam pojedine medije i već moje omiljene bauštelce BHF kako me vrijeđaju što se nisam naklonio njihovom visočanstvu. E pa da vam kažem, ponosan sam na ove svoje momke koji su dali posljednji atom snage i uradili veliki posao da usrećimo naciju. Našu sreću nećete staviti u drugi plan, ma koliko to pokušavali. Sljedeće okupljanje reprezentacije planirao sam krečenje stana, pa bih zamolio pojedine loptaše da mi se jave. Plaćam uredno. Vaš Ogi", bila je poruka Vranješa na Instagramu.

ognjenvranjes

vranjes

(Sport.ba)

Učitaj još novosti