21. 11. 2018 - 11:29
Inter PRODAJE Perišića , a on će postati NAJSKUPLJII HRVATSKI...
907
Shares
Inter PRODAJE  Perišića , a on će postati NAJSKUPLJII HRVATSKI FUDBALER!

NEZADOVOLJNI NJEGOVIM IGRAMA

Inter PRODAJE Perišića , a on će postati NAJSKUPLJII HRVATSKI FUDBALER!

Sport.ba
21. 11. 2018 - 11:29
0
Shares

Inter je konačno odlučio popustiti dugom pritisku Manchester Uniteda i prodati Ivana Perišića klubu koji vodi Jose Mourinho, njegov veliki poklonik. Ali, naravno, uz odgovarajuću odštetu.

perisic1

Podsjećamo, u ljeto 2017. jedna od najvećih i najdužih priča s ljetne pijace fudbalera bila je ona o prelasku Perišića iz Intera u United. To nipošto nije bio tek tipični transfer-trač. United je službeno ponudio Interu 45 miliona eura odštete, a Perišiću sedam miliona eura godišnje plaće. Ali Inter je ultimativno poručio: 55 miliona ili ništa! I posao je propao.

perisic2

Umjesto Perišića, United je doveo Alexisa Sancheza, promašaj težak 500 hiljada funti sedmično. 

Godinu i nekoliko mjeseci kasnije, stav Nerazzurra se potpuno mijenja. Calciomercato pod egidom "ekskluzivno" piše, a engleski mediji prenose, da Inter sada želi prodati Perišića, i to za 35 miliona eura. 

ivan-perisic

Bitno manje nego što je tražio u ljeto prošle godine, ali i dalje dovoljno da Perišić postane najskuplji hrvatski fudbaler ako do ovog transfera dođe. 

Do velike promjene stava oko Perišićevog statusa došlo je njegovim lošim igrama ove sezone i dolaskom novih vodećih ljudi u Inter. Predsjednik je postao Steven Zhang, a sportski direktor Giuseppe Marotta.

perisic4

Klub financijski i rezultatski stoji daleko bolje nego ranijih godina, ali nakon plasmana u Ligu prvaka i tamo dobrih rezultata, sljedeći cilj je približavanje Juventusu, prodaja igrača koji više nisu na vrhuncu i dovođenje pojačanja.

perisic3

Zanimljivo, Perišića, kojeg se praktično sada nudi Unitedu, Inter planira zamijeniti Anthonyjem Martialom, krilnim napadačem iz Manchestera. 

anthony-martial-man-utd-1etg1omjf37md12ojb8sbqqr3e

Perišića, koji u februaru navršava 30 godina, Inter je u ljeto 2015. kupio od Wolfsburga uz odštetu od 30 miliona eura. 

ivan-perisic-of-fc-internazionale-milano-r-speaks-with-his-teamm-678763

perisic

icardi-perisic-inter

perisic-inter

(Sport.ba)

Učitaj još novosti