20. 11. 2018 - 17:45
DOGOVOR FUDBALERA I TRENERA BARCELONE: Ovaj pakt je spriječio...
907
Shares
DOGOVOR FUDBALERA I TRENERA BARCELONE: Ovaj pakt je spriječio Rakitića da postane najskuplji HRVAT u historiji, a evo o čemu se radi

ZANIMLJIVO

DOGOVOR FUDBALERA I TRENERA BARCELONE: Ovaj pakt je spriječio Rakitića da postane najskuplji HRVAT u historiji, a evo o čemu se radi

Sport.ba
20. 11. 2018 - 17:45
0
Shares

Prema informacijama koje donosi katalonski Sport, hrvatski veznjak Ivan Rakitić ima pakt s Barceloninim trenerom Ernestom Valverdeom.

Ova priča proizlazi iz one po kojoj je Raketa na ljeto mogao postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti, ali je Barca tada navodno odbila čak 90 miliona PSG-ovih eura, a Rakitića na ostanak nagovorila tako da se s Valverdeom dogovorio da će biti njegov standardni igrač u prvih 11.

rakiticPovreda bedrenog mišića s kojom se ovih dana Raketa nosi, potaknula je rasprave o tome koristi li Valverde previše sjajnog veznjaka i krije li se iza ubitačnog ritma jedan od razloga njegove prisilne pauze.

Ali, katalonski medij objašnjava da su učestali nastupi Vatrenog sastavni dio 'PSG pakta'.

"U klubu se vodila rasprava hoće li ga prodati PSG-u, a Rakitić ni sam nije bio siguran zbog jačine ponude koja se pojavila. No, Valverde ga nije htio pustiti. Tada je nastao 'PSG pakt', dogovor između trenera i igrača kojim bi se spriječio njegov odlazak. Prema njemu se trener obvezao vjerovati Hrvatu i pritom mu davati isti tretman kakav je imao do tog trenutka", stoji u tekstu sa Sporta.

U posljednje dvije godine samo je u tri navrata Rakitić izostavljen iz tima, a dva se puta radilo o kup utakmicama. Ove sezone Valverde ga je koristio najčešće od svih igrača Katalonaca, od 18 utakmica u njih 17 igrao je u početnoj postavi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti