19. 11. 2018 - 15:27
Real nastavlja s 'južnoameričkom politikom': Perez veoma blizu...
907
Shares
Real nastavlja s 'južnoameričkom politikom': Perez veoma blizu dovođenja novog wunderkinda, Barca će biti bijesna

PEDRINHO NA PUTU KA MADRIDU?!

Real nastavlja s 'južnoameričkom politikom': Perez veoma blizu dovođenja novog wunderkinda, Barca će biti bijesna

Sport.ba
19. 11. 2018 - 15:27
0
Shares

Madridski Real ovog je ljeta okrenuo novu stranicu kada je u pitanju transfer politika. Aktuelni trostruki uzastopni prvak Evrope okrenuo se mladim prospektima koji bi za nekoliko godina trebali biti nositelji igre.

real-igraci3

Tako su u proteklih godinu dana dogovoreni dolasci dva mlada Brazilca - Viniciusa Juniora, koji je već upisao nekoliko nastupa za seniorsku momčad, i Rodryga koji se ne može priključiti Los Blancosima prije nego postane punoljetan. S obzirom da će već u nadolazećem januaru napuniti 18 godina, vjerojatno je da će već tada sletjeti u špansku prijestolnicu, a najkasnije na ljeto sljedeće godine.

vinicius

Nije tu stao predsjednik Reala, Florentino Perez. U međuvremenu je dogovoren i dolazak mladog Španca Alvara Odriozole, koji je bliži prvoj momčadi nego Vinicius ove sezone, a prije nekoliko sedmica predugovor je potpisan i s mladim Argentincem, Exequielom Palaciosom.

exequiel-palacios-river-villa-dalmine-copa-argentina-2018-1fvgkyd6yc9e010h6mr2f1ztm3

Kako prenosi dobro upućena Marca, Perez se uključio u utrku za potpisom još jednog Brazilca, za kojega su ranije ove sezone osobit interes pokazali Barcelona i Borussia Dortmund. Riječ je o Pedrinhu, 20-godišnjem ofanzivnom veznjaku koji se odlično snalazi na poziciji (desnog) krila, a trenutno nastupa za velikana brazilskog nogometa, Corinthians. Ove godine (u oba dijela brazilskog prvenstva) upisao je Pedrinho 37 nastupa uz 4 asistencije i zgoditak za svoj klub (podaci preuzeti s Transfermarkta).

csm-pedrinho-goal-c3bc363321

Predsjednik madridskog kluba sastao se sa svojim kolegom iz 'Narodnog kluba' – kako još zovu Corinthians zbog svoje specifične klupske historije – a saznao je da je otkupna klauzula za Pedrinha 50 miliona američkih dolara (44 i pol miliona eura).

pedrinho-1

Prema posljednjim informacijama, u utrku se za ovog nogometaša uključio i klub pod vodstvom Ronalda Nazarija de Lime, Valladolid, koji ga želi dovesti na posudbu, ali teško će se izboriti za njegove usluge pored ovakvih evropskih giganta, naročito s Realom koji je minule godine postao 'meka' za mlade južnoameričke igrače.

pedrinho1

pedrinho2

pedrinho3

pedrinho4

pedrinho5

(Sport.ba)

Učitaj još novosti