14. 11. 2018 - 09:19
SALIHAMIDŽIĆ I KOMPANIJA ODLUČILI: Kovač je već BIVŠI, na...
907
Shares
SALIHAMIDŽIĆ I KOMPANIJA ODLUČILI: Kovač je već BIVŠI, na klupu stiže ponajveće trenersko ime EVROPE

ZIDANEU PONUĐEN POSAO

SALIHAMIDŽIĆ I KOMPANIJA ODLUČILI: Kovač je već BIVŠI, na klupu stiže ponajveće trenersko ime EVROPE

Sport.ba
14. 11. 2018 - 09:19
0
Shares

Bayern iz Munchena prolazi kroz veoma turbulentan period. Prvaci zaostaju sedam velikih bodova za Borussijom iz Dortmunda, tenzije su velike, a mnogi su za to da se smijeni Niko Kovač. Hrvatski stručnjak ipak do daljnjeg ostaje na klupi Bavaraca, a već sada je sasvim sigurno da ga tu neće biti naredne sezone.

bayern-igraci

Bayern Munchen je vodio dva puta u Dortmundu, ali je na kraju pognute glave napustio stadion. Borussia je slavila 3:2, uz dva pogotka Marca Reusa i jedan rezerviste Paca Alcacera, te se učvrstila na liderskoj poziciji.

Uz sve to, pojavila se i vijest da je Franck Bilal Ribery fizički se obračunao s jednim novinarem, te da su jedva smirene tenzije. Prvi čovjek Bayerna Uli Hoeness, svjestan poslije najnovijeg poraza od Borussije iz Dortmunda da su potrebne radikalne promjene, najavio je da će se klub u skorijoj budućnosti ozbiljno aktivirati na tržištu igrača. Ipak, Hoeness je najavio da se velike promjene neće dogoditi u zimskom prijelaznom roku, već tek na ljeto.

uli-hoenes

"Ne, sigurno nećemo ništa raditi na tržištu u januaru. Dovoljno je što će se uskoro vratiti Kingsley Coman, a Thiago Alcantara bit će opet u pogonu za dvije, tri sedmice. Od zime ne očekujte ništa, ali zato će Bayern na ljeto biti vrlo aktivan na transfer tržištu. Sljedeće godine očekujte korijenite promjene, sigurno ćemo promijeniti lice našeg tima", rekao je prvi čovjek Bavaraca.

kingsley-coman-bayern-alcantara

Bayern već duže vrijeme ne dolazi do same završnice u Ligi šampiona, a ove sezone je loše startovao i u Bundesligi i već ima sedam bodova zaostatka za liderom Borussijom iz Dortmunda. Inače, Bavarci do ove sezone čvrsto su bili riješeni da neće za jednog igrača davati 100 i više miliona eura, ali izgleda da se i taj stav polako mijenja.

franck-ribery-bayern

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Njemačke, promjena će biti i na klupi. Kovač nije uspio ubijediti čelnike kluba da je on pravo rješenje, pa su navodno već kontaktirali nikog drugog do Zinedine Zidanea i ponudili mu posao od sljedeće sezone.

zidane

Hoeness, Salihamidžić i kompanija predstavili su Francuzu projekat kojim žele ići, a sada se još samo čeka konačna odluka bivšeg stratega Reala. Njemački mediji tvrde da su velike šanse da Zizou zasjedne na Bayernovu klupu.

kovac2

Zidane je vodeći madridski Real osvojio čak tri uzastopne titule Lige prvaka, a osvojio je i naslov u Primeri 2017. Pred početak ove sezone neočekivano je podnio ostavku na "Santiago Bernabeu" i od tada je bez angažmana...

zidane

61442479-zinedine-zidane

perez-zidane

hoeness

Uli-Hoeness

niko-kovac-salihamidzic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti