14. 11. 2018 - 09:00
"Austrijanci nas moraju napasti, to trebamo iskoristiti!"
907
Shares

ERVIN ZUKANOVIĆ:

"Austrijanci nas moraju napasti, to trebamo iskoristiti!"

Sport.ba
14. 11. 2018 - 09:00
0
Shares

Radimo dobro, a utakmica s Austrijom neće biti lagana. Nemaju šta da izgube, moraju da idu na pobjedu, a mi da potvrdimo prvo mjesto u grupi, tako da neće biti jednostavno. Moramo biti maksimalno koncentrisani u četvrtak tokom utakmice, rekao je poslije večerašnjeg treninga u Beču Ervin Zukanović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Defanzivac bh. nacionalnog tima vjeruje da meč u četvrtak na stadionu ”Ernst Happel” može biti sličan duelu istih reprezentacija odigranom u Zenici u septembru, kada je Austrija dominirala, a BiH pobijedila 1:0.

”Može biti skoro ista utakmica. Oni će nas morati napasti i imat ćemo puno prostora u napadu, tako da to trebamo iskoristiti. Trebamo nastojati uspostaviti našu igru, igrati kao u posljednjih tri, četiri, pet utakmica. Da nastavimo pobjedonosni niz”, kazao je Zukanović, naglasivši da se raduje što će na tribinama biti puno navijača BiH, procijenjuje se između 15.000 i 20.000.

”Odlično je što ćemo imati veliku podršku. Veoma bitno. Sjećam se, prije tri godine kada smo ovdje igrali, bilo je fantastično, puno naših na tribinama, odlična atmosfera”, poručio je Zukanović.

Na igralištu Rax-Platz sinoć u Beču trenirali su svih 23 igrača koje selektor Robert Prosinečki ima na raspolaganju u Austriji. Radio je i Gojko Cimitor koji ima određenih problema s bolovima u predjelu Ahilove tetive, doduše na insistiranje ljekara propustivši finalni dio treninga. Ipak, kako je istakao Gordan Ciprić, trener u stručnom štabu BiH i Cimirot će do sutrašnjeg, posljednjeg treninga pred utakmicu biti u potpunosti oporavljen.

Reprezentativci BiH sutra od 20 sati trenirat će na stadionu Ernst Happel, gdje će u četvrtak od 20.45 igrati utakmicu petog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B”.

BiH za potvrdu prvog mjesta u grupi i plasman u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA Ligu nacija ”A” odgovara i minimalan poraz, ali uz postignuti pogodak. Austrija da bi bila prva mora pobijediti BiH, ali i Sjevernu Irsku 18. novembra u Belfastu s odgovarajućom gol razlikom.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti