09. 11. 2018 - 13:55
MILAN: Ako ne uspiju dovesti Ibrahimovića, okrenut će se još...
907
Shares
MILAN: Ako ne uspiju dovesti Ibrahimovića, okrenut će se još jednoj legendi

GAZZETTA DELLO SPORT

MILAN: Ako ne uspiju dovesti Ibrahimovića, okrenut će se još jednoj legendi

Sport.ba
09. 11. 2018 - 13:55
0
Shares

MILAN ne odustaje i u januaru baš želi dovesti napadača s kojim bi napravio prevagu u borbi za plasman u Ligi prvaka. Direktorski tandem Leonardo - Maldini okrenuo se iskusnim, ali i dobro poznatim rješenjima.

Legendarni igrački dvojac koji danas obavlja najvažnije funkcije u klubu želi vratiti Zlatana Ibrahimovića na San Siro, ali ukoliko im to ne uspije, spremili su rezervu.

Alexandre Pato najnovija je želja slavnog milanskog kluba, piše jutros talijanska La Gazzetta dello Sport. Obojica su bivši fudbaleri Rossonera i nikada nisu krili želju da se jednoga dana vrate u Milano budući da im je taj period u karijerama bio među ljepšima. Leonardo ih obojicu dobro poznaje, a i najzaslužniji je za Patov transfer iz Internacionala u Milan.

alexandre-pato

Kasnije mu je bio i trener na San Siru, a Ibrahimovića je doveo u PSG. Znači, u vrlo dobrim odnosima je s obojicom.

Međutim, kako pišu Talijani, Ibra je i dalje Milanov prioritet, ali nikakav dogovor još nije postignut. Problem je duljina ugovora. Ibrahimović je spreman financijski se žrtvovati jer zna da u Milanu neće dobiti novac koji bi imao na drugim mjestima, ali želi garancije da se ozbiljno računa na njega. Zato je Milan spremio novi prijedlog.

zlatan-ibrahimovic

Umjesto posudbe na šest mjeseci, Rossoneri bi mu sada ponudili ugovor na 18 mjeseci. Ibra bi tako dobio priliku u 39. godini života završiti karijeru u Milanu, što mu je i bila velika želja.

Ako dogovor sa Šveđaninom ne bude postignut, Leonardo se okreće Patu. On jedva čeka vratiti sunarodnjaka u Milan što je više puta ponovio prethodnih nekoliko mjeseci. Ipak, problem je njegov ugovor s kineskim Tijanjinom. Brazilac ima još godinu dana obaveze prema aktualnom klubu i to ugovorom vrijednim 9 milijuna eura po sezoni. Spreman je na drastično smanjenje plaće, samo da se vrati u Milan. Ali, problem su Kinezi i otkupna klauzula od 25 milijuna eura. Milan to ne želi platiti i u obzir dolazi samo besplatan transfer, posudba ili neka minimalna odšteta.

Na Patu sada ostaje da ispregovara svoj izlazak iz Kine.Januar se bliži, a povredama u Milanu nema kraja, a Milanu su pojačanja neophodna. Gattusova ekipa više je u bolnici nego na terenu, pa tako Mattia Caldara i Lucas Biglia zbog težih povreda neće nastupiti sve do marta. Calabria i Bonavertura izvan stroja su već dvije sedmice  i pitanje je kada će ponovno biti spremni.

U prošlom kolu opovredu je zadobio i Gonzalo Higuain i on je upitan za naredno vrijeme. Situacija je postala još gora sinoć na gostovanju kod Betisa. Zbog povreda utakmicu protiv Reala ranije su završili Matteo Musacchio i Hakan Calhanoglu, a poslije utakmice na udarce su se požalili Frank Kessie i Patrik Cutrone.

Da stvar bude gora, Gattusa i društvo čeka derbi s Juventusom

(Sport.ba)

Učitaj još novosti