09. 11. 2018 - 09:31
REAL MADRID: Jedan od najboljih defanzivaca PRIMERE dolazi u...
907
Shares
REAL MADRID: Jedan od najboljih defanzivaca PRIMERE dolazi u Real u januaru

MUNDO

REAL MADRID: Jedan od najboljih defanzivaca PRIMERE dolazi u Real u januaru

Sport.ba
09. 11. 2018 - 09:31
0
Shares

Real Madrid je spremio prvi transfer u januaru, a radi se o defanzivcu Espanyola Mariju Hermosu koji će kraljevski klub koštati samo sedam i po miliona eura.

09
Espanyol je ove sezone među najprijatnijim iznenađenjima španske La Lige. Tim iz Barselone je domah iza čuvenog gradskog rivala i ima tri boda manje od aktuelnog šampiona Španije. Jedan od zaslužnijih za ovaj uspjeh Espanyola je defanzivac Mario Hermoso koga bi mogao već u januaru da kupi madridski Real.  

Priznanje za ovog defanzivca je stiglo i od Luisa Enriquea. Selektor španske reprezentacije je pozvao Hermosa na utakmice sa Bosnom i Herceogvinom i Hrvatskom u novembru, a takođe važi za jednog od najtraženijih igrača u La Ligi.

090

On međutim ima veoma malu otkupnu klauzulu, pa tim koji ponudi sedam i po miliona eura će imati dozvolu da pregovara sa njim. On je inače dijete Reala i prošao je kroz La Fabricu da bi u Espanyol stigao na ljeto 2017. godine. Mario je bio rizik i trenera Kikea Sanchesa Floresa koji mu je dao šansu, dok mu je ove godine novi trener Rubi pronašao žicu. 

Ovaj 23-godišnji štoper je rođeni Madriđanin i sigurno je i njemu prioritet da se vrati u Real, a i Espanyol neće imati ništa protiv da ga proda jer je kineskom vlasniku potreban novac da bi povratio gubitke. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti