12. 10. 2018 - 14:20
ČUDO OD DJETETA OTVORILO DUŠU: Zaradu s Mundijala je darovao...
907
Shares
ČUDO OD DJETETA OTVORILO DUŠU: Zaradu s Mundijala je darovao pa sada poručio - Čovjek mora...

KILYAN MBAPPE

ČUDO OD DJETETA OTVORILO DUŠU: Zaradu s Mundijala je darovao pa sada poručio - Čovjek mora...

Sport.ba
12. 10. 2018 - 14:20
0
Shares

Francuski napadač Kylian Mbappe ima samo 19 godina, a iza njega su već dvije sezone Lige prvaka i zlatna medalja sa Svjetskog prvenstva na kojem je bio jedan od tri najbolja igrača. Nakon svih izvanrednih uspjeha koje je do sada postigao, iako je na početku profesionalne karijere, pojavio se i na naslovnici uglednog časopisa "Time".

U serijalu "Lideri novih generacija", Mbappe je dobio najviše prostora, a za američki list je otkrio mnoge detalje iz svog života.

"Moj život se jako brzo okrenuo naglavačke. Sretan sam jer živim i radim ono o čemu sam oduvijek sanjao. Ipak, propustio sam mnogo toga. Nisam uopšte imao puno normalnih trenutaka kao svaki drugi tinejdžer. Opuštenog druženja s prijateljima, izlaske i uživanje u slobodnom vremenu kao moji vršnjaci", rekao je mladi nogometaš.

Radi se o nogometašu koji je cijeli novčani iznos koji je dobio kao nagradu za osvajanje Svjetskog prvenstva sa Francuskom donirao za pomoć bolesnoj djeci i djeci s invaliditetom.

"Naučio sam da su najveće zvijezde i najveći igrači najčešće vrlo skromni i ponizni ljudi, oni koje ljudi najviše poštuju. U ovom današnjem ludilu moraš zadržati malo lucidnosti. Moraš poštovati druge i biti skroman", kazao je Mbappe.

Karijeru je počeo u Monacu, a 2017. godine je prešao u Paris Saint-Germain (PSG). Ove sezone je u dresu PSG-a u 5 mečeva postigao 8 golova. Za reprezentaciju Francuske je u 24 nastupa postigao 9 golova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti