12. 10. 2018 - 14:05
Marcos Alonso blizu novog ugovora sa Chelseajem
907
Shares
Marcos Alonso blizu novog ugovora sa Chelseajem

IAKO GA MNOGI TRAŽE

Marcos Alonso blizu novog ugovora sa Chelseajem

Sport.ba
12. 10. 2018 - 14:05
0
Shares

Španski fudbaler Marcos Alonso nalazi se pred potpisivanjem novog ugovora sa Chelseajem, iako mu važeći traje do 2021. godine.

Očigledno je da je 27-godišnji španski reprezentativac impresionirao sve u londonskom klubu, pa su odlučili da mu ponude produžetak saradnje, navode španski mediji.

Alonso igra sjajno za “Plavce“ na otvaranju sezone, a i sam je potvrdio da su počeli pregovori oko novog ugovora.

“Veoma sam smiren i sretan u Chelseaju, a mora i da su u klubu zadovoljni sa mnom, jer su mi, iako imam još dvije i po godine važeći ugovor, ponudili da ga produžim. Pričali smo o tome, a razgovori su već napredovali. Ako sve bude u redu, mislim da ću produžiti saradnju sa Chelseajem do kraja ovog mjeseca“, rekao je Alonso i dodao:

“Moj otac razmišlja o tome na koji period ću produžiti saradnju. Moja briga je da igram najbolje što mogu kako bi pobjeđivao i osvajao titule sa Chelseajem i nacionalnim timom. Što se tiče ugovora, potpuno sam smiren.“

Zanimljivi Alonso je profesionalnu karijeru počeo u Real Madridu, ali je za prvi tim odigrao tek jednu utakmicu. Nakon Madrida 2010. godine put ga je odveo u Englesku, tačnije Bolton Wanderers.

Tri godine kasnije kupila ga je Fiorentina, ali i ostavila ga na posudbu engleskom Sunderlandu. Nakon što se nametnuo u dresu “Viola“ i odigrao dvije odlične sezone 2016. godine stigao je Stamford Bridge.

Za Chelsea je odigrao 91 takmičarsku utakmicu i postigao 15 golova. Za reprezentaciju Španije debitovao je tek u martu 2018. godine i do sada je upisao dva nastupa.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti