12. 10. 2018 - 10:08
NEVJEROVATAN RASPLET NA POMOLU: Khabib samovoljno napušta UFC,...
907
Shares
NEVJEROVATAN RASPLET NA POMOLU: Khabib samovoljno napušta UFC, jutros je dobio ponudu KAKVA SE NE ODBIJA!

DA LI SELI MEĐU KEČERE?!

NEVJEROVATAN RASPLET NA POMOLU: Khabib samovoljno napušta UFC, jutros je dobio ponudu KAKVA SE NE ODBIJA!

Sport.ba
12. 10. 2018 - 10:08
0
Shares

Khabib Nurmagomedov je prošle nedjelje na sjajan način odbranio titulu u lakoj kategoriji na UFC229 u Las Vegasu. Ponizio je Conora McGregora u oktagonu, a onda se i obračunao s pojedinim članovima njegovog tima. Dagestanac nije ostao imun na uvrede u kojima je spominjana njegova vjera, kao i porodica, te zemlja.

Dagestanski orao se ne miri s najavljenim kaznama i suspenzijama nastalim nakon haosa, kojeg je izazvao nakon subotnje pobjede nad lajavim Conorom McGregorom. Danas je uputio otvoreno pismo u kojem se odriče honorara i ne planira više nastupati za UFC ako se potvrdi otkaz koji je Dana White najavio Zubairu Tukhugovu iz njegovog tima.

"Zašto niste otpustili nikog iz njihovog tima kada su napali bus i povrijedili nekoliko ljudi? Mogli su nekoga ubitiZbog toga je neko mogao izgubiti život. Zašto niko ništa ne priča o vrijeđanju moje zemlje, religije, nacije, porodice? Zašto kažnjavate samo moj tim, kada su obje ekipe sudjelovale u tučnjavi. Ako kažete da sam ja sve započeo, ne slažem se s tim, jer sam ja samo završio što je on započeo.“

Nurmagomedov je spreman ići i korak dalje i navodi da neće odreći svojih prijatelja i ne pristaje na najavljenu kaznu.

„Ako nekog morate kazniti, kaznite mene. Zubaira Tukhugov nema ništa s tim. Ako mislite da ću šutjeti zbog svega, prevarili ste se. Otkazali ste Zubairin meč i želite ga otpustiti jer je udario McGregora. Ne zaboravite da je on prvi udario mog brata, samo pogledajte video. Ako ga otpustite, gubite i mene. Mi u Rusiji nikad ne odustajemo od braće i ja za brata idem do kraja. Ako nakon svega što sam vam naveo ne promijenite odluku, pošaljite mi raskid mog ugovora, inače ću ga ja sam prekinuti.“

Na kraju priče ostao je sporan i novac koji je još zamrznut do okončanja istrage.

„Još jedna stvar. Možete zadržati novac koji ste mi uzeli. Očigledno ste zauzeti s tim i nadam se samo da vam neće zapeti u grlu. Mi smo branili svoju čast i to je najvažnija stvar. Mi idemo do kraja!“, zaključio je Khabib.

U međuvremenu, sjajni Dagestanac dobio je vrlo zanimljivu ponudu za nastavak karijere. Tako je jutros otkrio kako je dobio ponudu WWE organizacije. Rukovodstvo popularnih kečera bi ga rado vidjelo u svom timu, a Khabib je pitao fanove šta misle o tome.

"WWW me pitao da im se pridružim. Šta mislite o tome?", pitao je Dagestanac na Twitteru, a većina fanova se složila s tim.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti