11. 10. 2018 - 14:37
Dillion Danis: Jedva čekam presudu da se potvrdi da nisam...
907
Shares
Dillion Danis: Jedva čekam presudu da se potvrdi da nisam vrijeđao Khabiba

GLAVNA META RUSA

Dillion Danis: Jedva čekam presudu da se potvrdi da nisam vrijeđao Khabiba

Sport.ba
11. 10. 2018 - 14:37
0
Shares

Khabib Nurmagomedov potvrdio je svoju domnaciju u UFC-u, a brutalnom partijom dobrano je ušutkao McGregora i njegov tim. Nakon borbe izletio je iz ringa da se obračuna sa članovima tima McGregor. Na njegovoj meti posebno je bio jiu jitsu trener Dillon Danis koji je Khabiba vrijeđao najviše na vjerskoj osnovi. Khabib je nakon meča preskočio kavez i i bacio se na Dillona, te mu zadao nekoliko udaraca.

pak, osiguranje je brzo reagovalo i spriječilo veći incident. Neki su prenijeli informaciju da je Rus na Danisa krenuo zato što ga je ovaj nazvao 'je*enim muslimanskim pacovom', ali Danis je odlučio da demantuje te navode.

kh1

"Nisam nikada niti bih ikada pomenuo nešto vjersko. Jedva čekam da Atletska komisija Nevade objavi rezultate istrage i da prebaci krivicu tamo gdje pripada", rekao je Danis, dok je trener McGregora dodao: "On ustvari nije rekao ništa. Stajao sam pored Dillona, nisam vidio šta je uradio, ali sam mogao čuti. I nisam čuo da je rekao bilo šta". Podsjetimo, Nurmagomedova nakon incidenta očekuje vjerovatno višemjesečna suspenzija, a treba reći i to da je McGregor već zatražio revanš i nije isključeno da ćemo ovaj dvojac uskoro ponovo gledati u međusobnom duelu.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti