11. 10. 2018 - 14:33
Mourinho "pikirao" prvo pojačanje za januar, veliki novac u igri
907
Shares
Mourinho

ODLIČAN IGRAČ

Mourinho "pikirao" prvo pojačanje za januar, veliki novac u igri

Sport.ba
11. 10. 2018 - 14:33
0
Shares

Kako javlja španska Marca, Machester United poslao je ogromnu ponudu na adresu Atletico Madrida, u želji da dođe do potpisa mladog defanzivca Lucasa Hernandeza. Jose Mourinho je tokom ljeta očajnički tražio pojačanje na mjestu štopera, ali uprava kluba na čelu sa kritikovanim tehničkim direktorom Edom Woodwardom odbila je da isplati veliki novac kakav bi zahtijevala kupovina štopera poput Harryja Maguirea, Jeromea Boatenga ili Tobyja Alderwieirelda koji su bili najveće Mourinhove želje.

Ipak, izgleda da je napokon došlo vrijeme da Portugalac dobije toliko željeno pojačanje pošto su sve glasnije priče o astronomskoj ponudi za Hernandeza kojem je, navodno, već obećana dvostruko veća plata nego u matičnom klubu - na što je on dao inicijalni pristanak. Ovaj 22 - godišnji Francuz ima izlaznu klauzulu od čak 80 miliona eura, a ostaje da se vidi da li će Englezi uspjeti da bar malo spuste cijenu.

5

Treba istaći da su interes za Hernandeza pokazali i Manchester City i Real Madrid, međutim u ovom trenutku je najbliži klubu s Old Trafforda. Interesovanje Alteticovog gradskog rivala, Real Madrida, bilo je najveće tokom prethodnog ljeta, međutim defanzivac je na kraju odbio da prjeđe u redove ljutog rivala.

"Nisam pretjerano slušao te priče. Bio sam 100% predan svom klubu, uostalom nedavno sam potpisao i novi ugovor. Menadžer mi je rekao da postoji interes Reala, ali sam mu odmah odvratio da nema šanse da prijeđem tamo. Atletico je moj klub, dali su mi sve. Nisam takav čovjek, ne bih mogao da prijeđem u redove najvećeg rivala." Lucas Hernandez je igrač koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama štopera i lijevog beka. U Atleticu je još od svoje jedanaeste godine tako da ne čudi što je emotivno vezan za taj klub. Ove sezone je standardan u redovima Atletica gdje ga trener Simeone rotira na obije pozicije, a pamtimo ga i po vrlo dobroj igri sa Svjetskog Prvenstva gdje je kao lijevi bek bio jedan od najstandardnijih igrača kasnijeg svjetskog prvaka Francuske.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti