10. 10. 2018 - 09:37
PEREZ SPAŠAVA REAL: U Madrid se vraća Realovo dijete koje je...
907
Shares
PEREZ SPAŠAVA REAL: U Madrid se vraća Realovo dijete koje je otjerano, cijena sada 'sitnica'

MARCOS ALONSO NA METI

PEREZ SPAŠAVA REAL: U Madrid se vraća Realovo dijete koje je otjerano, cijena sada 'sitnica'

Sport.ba
10. 10. 2018 - 09:37
0
Shares

Fudbalski klub Chelsea novim ugovorom želi zadržati belgijskog reprezentativca Edena Hazarda što duže na Stamford Bridgeu, javljaju britanski mediji. Hazard ima ugovor s "plavcima" koji traje još dvije godine, ali se menadžer Maurizio Sarri i rukovodstvo kluba nadaju da će sa sjajnim fudbalerom postići dogovor o produžetku saradnje.

Hazard je proteklog vikenda nakon trijumfa 3:0 u gostima kod Southamptona u kojem je postigao svoj osmi ovosezonski gol otvoreno govorio o tome da se nalazi u "raskoraku" kada je u pitanju ostvarenje sna da igra za Real ili da ostane u Chelseaju.

"Ponekad u svojoj glavi, kada se ujutru probudim, pomislim da želim da idem. Ponekad, pak, mislim da želim da ostanem. To je teška odluka, vezana je za moju budućnost, 27 mi je godina, u januaru će mi biti 28", kazao je Hazard i dodao: "Želim ono što je dobro za mene, ali i za klub, jer mi je Chelsea dao sve."

Chelsea je prošle sezone pregovarao s Hazardom o novom ugovoru, ali su razgovori prekinuti zbog interesovanja Real Madrida. Belgijanac je u londonski klub došao 2012. godine iz Lille. Za "plavce" je odigrao 310 zvaničnih utakmica i postigao 97 golova. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 94 puta uz 27 pogodaka.

I dok priče o odlasku Edena u redove Real Madrida pune naslovnice, Don Balon donosi vijest da je na meti Kraljeva lijevi bek londonskog tima Marcos Alosno. U Madridu nisu pretjerano zadovoljni Marcelom ove sezone, a brazilski lijevi bočni već je zagazio u četvrto desetljeće svog života. Zbog toga je navodno predsjednik Florentino Perez izrazito zagrizao za Hazardovog klupskog saigrača Marcosa Alonsa.

Španac je dijete Reala, iz čije se B postave prije osam godina otisnuo na Otok, konkretnije u Bolton. Probijao se kroz Fiorentinu i Sunderland da bi puni potencijal pokazao u dresu londonskog kluba za koji je lani postigao čak 7 golova.

Perez je svjestan da neće lako moći uzeti obojicu bitnih igrača Mauriziju Sarriju, ali cijena – prema Transfermarktu – za 27-godišnjeg Alonsa iznosi 40 miliona eura, što sigurno ne bi trebao biti problem za klub veličine Reala, prenosi Don Balon. Sigurno je da bi i prilagodba Edena Hazarda na okružje u 'Kraljevskom klubu' bila kudikamo lakša kada bi ga tamo dočekao i Alonso uz donedavnog saigrača Thibauta Courtoisa koji je ovo ljeto stigao u redove Los Blancosa.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti