08. 10. 2018 - 19:48
Ishrana šampiona: Ovako izgleda prehrana Khabiba Nurmagomedova
907
Shares
Ishrana šampiona: Ovako izgleda prehrana Khabiba Nurmagomedova

UFC ŠAMPION

Ishrana šampiona: Ovako izgleda prehrana Khabiba Nurmagomedova

Sport.ba
08. 10. 2018 - 19:48
0
Shares

Khabib je u sjajnoj predstavi savladao McGregora i pokazao dominaciju u ovom sportu. I dalje je neporažen sa omjerom 27-0 što ga svrstava u grupu najuspješnijih sportista u historiji ovog sporta. Ali, kako dagestanski orao uspijeva održavati dominaciju već godinama? Odgovora je nekoliko, ali jedan od glavnih je - efikasan plan dijete i dobar režim ishrane. Khabib Nurmagomedov, koji je visok 178 cm i težak 70 kg, izabrao je jednostavnu i čvrstu ishranu.

On teži održavanju svoje težine, te poboljšanju snage i izdržljivosti. Koristi proteine kako bi mu mišići povratili snagu bez dodavanja kilograma. Khabib je izvukao poruke iz svojih ranijih grešaka, jer se povukao sa UFC-a 209 zbog lošeg zdravstvenog stanja. Tada se požalio na bolove u jetri, što je povezao sa štetnim uticajem pojedinih prehrambenih proizvoda.

30-godišnji borac sa najdužom serijom bez poraza u UFC-u (27) počeo je jesti više voća i povrća, sa malim porcijama mesa i pšenice. Savjeti za ishranu Khabiba Nurmagomedova i njegov plan ishrane je sljedeći: Popiti frape od zelenog povrća, jedne banane, jednu malu kašiku frass fed proteina, kukurzuni prah ili smeđu rižu, sve to pomješano sa vodom i ledom - Čaša grčkog jogurta, tucani orasi, pola čaše borovnice Velika porcija zelene salate zajedno sa špinatom, kupusom, paradajzom, pečurkama, krastavcima i mladim kupusom. - Jedna tuna u sirćetu, senfu i luku.

Povremeno se i proteini mogu mješati sa ovim. Dvije crvene paprike sa krastavcem - Tri tvrdo kuhana jaja i jedno žumance Posoljenje tikvice u maslinovom ulju - Pileće ili ćureće meso sporo kuhano ili na roštilju - Pola šolje crnog graha pomješanog sa sodom Khabibova formula je izbacivanje natrijuma, prerađene hrane i sintetičkih šećera. To je njegova osnova zdrave ishrane, a sljedeći korak koji pravi je provjera koliko kalorija se konzumira i spaljuje.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti