08. 10. 2018 - 14:40
SKORO PA SAVRŠENA XAVIJEVA KOPIJA: Niko u Barci ovo nije...
907
Shares
SKORO PA SAVRŠENA XAVIJEVA KOPIJA: Niko u Barci ovo nije napravio ČAK šest godina!

ARTHUR ODUŠEVIO

SKORO PA SAVRŠENA XAVIJEVA KOPIJA: Niko u Barci ovo nije napravio ČAK šest godina!

Sport.ba
08. 10. 2018 - 14:40
0
Shares

Barcelona je u derbiju osmog kolo španskog nogometnog prvenstva odigrala na "Mestalli" 1:1 protiv uvijek neugodne Valencije. Poveli su domaći već u 2. minuti preko Garaya, ali je Messi vratio stvari na početak u 23. minuti.

Barcelona je tako nastavila negativan niz u domaćem prvenstvu gdje već četiri utakmice ne znaju za pobjedu, ali navijače 'blaugrane' može veseliti jedna činjenica s "Mestalle". Naime, u utakmici protiv Valencije ponovno je sjajno odigrao Arthur Melo koji je imao 142 dodavanja, od toga čak 135 tačnih. To nije uspjelo niti jednom igraču na gostujućem meču u La Ligi još od Xavija Hernandeza. 

Legendarni veznjak Barcelone napravio je 148 tačnih dodavanja 2012. godine, u istom gradu kao i Arthur, samo što je Barcelona tada igrala protiv Levantea. Osim izuzetne preciznosti u dodavanjima, Arthur po mnogočemu podsjeća na bivšeg kapitena Barcelone. Od kretnji preko driblinga do šuta Brazilac je sve sličniji legendarnoj šestici katalonskog diva. 

Brazilac je na "Nou Camp" stigao kao eventualna zamjena za Andresa Inijestu, ali bi neočekivano mogao nadomjestiti asa koji već odavno Barci itekako nedostaje. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti