08. 10. 2018 - 15:12
Jurgen Klopp iznenadio mnoge stavom o Ligi nacija
907
Shares
Jurgen Klopp iznenadio mnoge stavom o Ligi nacija

NAJBESMISLENIJE TAKMIČENJE

Jurgen Klopp iznenadio mnoge stavom o Ligi nacija

Sport.ba
08. 10. 2018 - 15:12
0
Shares

Jurgen Klopp opisao je Ligu nacija kao najbesmislenije natjecanje na svijetu, i naveo kako je jedan od razloga zbog čega je utakmica protiv Manchester Citya ovaj vikend koja je završila 0-0 bila manje intenzivna nego njihovi prethodi susreti taj što su njegovi igrači umorni.

Klopp je ukazao da su neki od njegovih igrača imali samo dvije sedmice odmora nakon Svjetskog prvenstva, te se požalio na to što oni sada moraju igrati za svoje reprezentacije i dodao da je potrebno da se povede više brige o igračima i rasporedu utakmica u kojem će igrati.

"Da mi je neko rekao da ćemo sa ovim rasporedom u ligi nakon osam utakmica imati 20 bodova, odmah bi se složio s tim. Sada igrači idu igrati Ligu nacija koja je najbesmislenije natjecanje na svijetu."

"Moramo početi razmišljati o igračima. Vi sada morate nazvati svakog izbornika i pitati ga da li može da poštedi vaše igrače, a oni vam odgovore kako su i oni pod pritiskom."

"Ljudi me pitaju zašto je ova utakmica bila manje intenzivna nego prethodne utakmice koje smo igrali protiv Manchester Citya. Igrači poput Jordana Hendersona su imali samo dvije sedmice odmora nakon Svjetskog prvenstva", zaključio je na kraju ljutiti Klopp.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti