07. 10. 2018 - 07:23
Dagestanski orao dokazao moć: Irsko hrabro srce ni blizu...
907
Shares
Dagestanski orao dokazao moć: Irsko hrabro srce ni blizu nadimka, neviđeni haos nastao nakon predaje

UFC229

Dagestanski orao dokazao moć: Irsko hrabro srce ni blizu nadimka, neviđeni haos nastao nakon predaje

Sport.ba
07. 10. 2018 - 07:23
0
Shares

U najvećem meču u UFC-ovoj historiji, na UFC-u 229 u Las Vegasu, Habib Nurmagomedov pobijedio je Conora McGregora gušenjem u 4. rundi. Kraj meča obilježio je haos u i izvan oktogona koji je izazvao Dagestanac.

Kao što je i najavljivao, Habib je doslovno mučio Conora četiri runde, pa ga ugušio. Nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima, a potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca. Ludnica kakvu ne pamtimo...

Khabib Nurmagomedov je tako ostao neporažen. Conor McGregor je bio prisiljen predati meč u četvrtoj rundi UFC229 u Las Vegasu. Khabib je nakon minute četvrte runde uspio srušiti Conora i vrlo brzo došao u top mount.

Irac se uspio nekako izvući, ali primio je dosta batina i na kraju izgubio neck crankom. Dagestanac je u potpunosti izdominirao McGregora i odbranio pojas prvaka lake kategorije UFC-a. Ovo mu je bila 27. pobjeda u isto toliko mečeva. Impresivno! Međutim, da krenemo od početka...

Samo dvadesetak sekundi borba je bila na nogama. Conor je bio vrlo neoprezan, ali uspio je kontrirati Khabibu. No, Dagestanac je u prvoj minuti borbe uspio u svojem naumu. Došao je u top poziciju i Conora odveo na leđa. To je od početka bilo za očekivati, ali publika u Las Vegasu bila je željna akcije na nogama pa je borce nagradila zvižducima (većina je bila irskih navijača).

Ipak, Khabib je imao sasvim jasan plan kojeg se odlično držao i sprovodio ga u djelo. Conor se na ovaj način jako trošio i gubio veliku količinu energije. A tek u drugoj rundi vidjeli smo potpunu dominaciju prvaka. Apsolutno neočekivano Conor McGregor je dobio sjajan kroše u bradu odmah na početku druge runde, noge su zaklecale i Irac je počeo proživljavati pravu noćnu moru.

Činilo se kao da bi Dagestanac mogao završiti Conora odmah, ali borba je otišla u parter i krenulo je Khabibovo klasično mrcvarenje. Sjajna izvedba Khabiba, McGregor nije imao rješenja za borca njegove klase. Khabib je uputio toliko udaraca da je čudo kako je Conor uspio uopće preživjeti.

Dagestanac je u trećoj rundi promijenio taktiku i odlučio se nadboksavati s McGregorom i bio je uspješan. Irac je bio vidno izmoren, ali i Khabib se dosta potrošio. Čak bi se dalo diskutiovati kome je ova runda zaista otišla. Kako god, ovo je bila prva runda u kojoj je McGregor nešto pokazao. I onda se činilo da bi mogao i do preokreta, ali Khabib je ipak neporaženi prvak.

Ovog puta nije bilo odstupanja od plana. Dagestanac je nakon minute četvrte runde uspio srušiti Conora i vrlo brzo došao u top mount. McGregor se uspio nekako izvući, ali primio je dosta batina i na kraju izgubio neck crankom. Tako je Nurmagomedov u potpunosti izdominirao Irca i odbranio pojas prvaka lake kategorije UFC-a.

A tek onda nastao je pravi haos. Novi-stari prvak završio je u dijelu Conorovog tima izvan oktagona, nije bilo sasvim jasno šta se tačno dogodilo, te ko je glavni krivac za neviđeni haos. Ipak, u momentu Khabib je bio u klinču sa Conorovim timom dok se McGregor obračunavao s Khabibovim timom u samom oktagonu. Na kraju, UFC nije okrunio prvaka, jer su se bojali reakcije brojnijih irskih navijača...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti