06. 10. 2018 - 09:05
HAOS NA VAGANJU: McGregor pokušao se fizički obračunati,...
907
Shares
HAOS NA VAGANJU: McGregor pokušao se fizički obračunati, Khabib ponavljao samo jednu riječ

UFC 229

HAOS NA VAGANJU: McGregor pokušao se fizički obračunati, Khabib ponavljao samo jednu riječ

Sport.ba
06. 10. 2018 - 09:05
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Borba koju željno iščekuje cijeli svijet, ona između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova, održat će se u nedjelju u ranim jutarnjim satima (oko 4 sata po našem vremenu). Već danima traju verbalna prepucavanja između dva borca, u kojima prednjači kontraverzni Irac, a veoma uzbudljivo je bilo i na samom vaganju.

Zasigurno je čelnicima UFC-a pao kamen sa srca kada je njihov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov stao na vagu koja je pokazala tačno 70 kilograma, na današnjem službenom vaganju za sutrašnji UFC 229.

Rus je, naime, bio slaba karika za koju se vjerovalo da bi mogla pasti na službenoj vagi i ugroziti cijelu priredbu. Srećom, Dagestanac je bez ikakvih problema prošao na vaganju. Uobičajeno, McGregor ovih dana nije birao sredstva za vrijeđanje svog protivnika, a najviše je to radio na vjerskoj osnovi. Iako zna da je Khabib musliman, Conor ga je prvo nudio opojnim pićima, a onda je za njega rekao da je terorist.

U ranim jutarnjim satima održano je službeno vaganje pred ovaj okršaj koje, naravno, nije moglo proći bez incidenta. Conor je prvi stao na vagu, a onda je nastala ludnica kada se na pozornici pojavio i Dagestanac. 

Nakon što su obojica odradili ceremonijalno vaganje (popeli se na vagu i pozirali za kamere) stali su se jedan naspram drugog. Predsjednik UFC-a Dana White želio je što veću razdaljinu između njih, no Conor je želio ipak malo bliži susret. Kada se dovoljno približio rukama je udario po Khabibovoj lijevoj ispruženoj ruci, nakon čega je nastao manji metež. U njemu je Irac pokušao nogom dohvatiti Khabiba, ali Dagestanac je bio predaleko. 

Conor se pokušao odmah obračunati s Khabibom i udario ga je nekoliko puta, a zanimljivo je da je njegov protivnik samo ponavljao "Elhamdulillah". Prema izrazu lica, predsjednik UFC-a nije bio sretan takvim razvojem događaja... Nurmagomedov se na vaganju pojavio sa svojom uobičajenom kapom, koji redovito stavlja na glavu stručnog komentatora Joe Rogana. McGregoru se to nimalo ne sviđa.

"Nemoj da ti taj malo štakor stavlja kapu na glavu Joe. Osjeti samo miris te jeb... stvari. Nemoj to više nikada dozvoliti", rekao je bivši dvostruki prvak, pa se obratio navijačima: "Dobro je vratiti se. Kralj se vratio".

Mikrofon je nakon njega uzeo Khabib i uz gromaglasnje žvižduke irskih navijača najavio: "Sutra navečer ću razbiti vašeg dečka. Razbit ću ga. Hvala svim irskim navijačima i svim navijačima širom svijeta. Zbog vas se ova borba održava. Hvala vam".

(Sport.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti